За истинска детска болница

Свържете се с автора на петицията

Истинска подкрепа за Истинска детска болница - нека заедно да внесем 90 000 за Истинска детска болница

2021-06-29 08:17:14
 Ще се радваме да дойдете и да заявите лично подкрепата си за каузата Истинска детска болница в Сряда 30.06. в 16:30 пред президентството. Нека заедно внесем подписите от петицията. Нека покажем, че зад тези близо 90 000 подписа стоят реални хора - с имената и лицата си.
 
 Преди година президентът Радев подкрепи Националната гражданска инициатива „ЗА истинска детска болница“. Затова възложихме големи надежди на назначеното от него служебно правителство.

 На 1 юни започнахме петиция в подкрепа на тези искания. За 10 дни тя беше подкрепена от почти 60 000 граждани. Внесохме папките с подписи в ресорните институции. Но не последва диалог.
 Подписите нараснаха междувременно до близо 90 000.
 
 Но мълчанието и кратките публикации в медиите, че до дни предстои МЗ да излезе с решене за националната педиатрия, подхраниха съмнения какви са намеренията на служебния здравен министър.

 Едно мъгляво прессъобщение на МРРБ, че „всички участници в процеса за изграждане на детската болница“ са били на среща с министър Виолета Комитова ни извади отново на протест. Последва среща с отговорните министри.

 Министър Комитова беше категорична, че няма законен начин 40-годишната руина да стане детска болница. Не стана ясно министър Кацаров какво мисли.

 За съжаление, отново не чухме нищо по въпроса за участието на обществото в решенията за националната педиатрия.
Останаха съмненията как ще се вземат решенията

 БЕЗ диалог с експертите – архитекти, инженери, медицински технолози

 БЕЗ диалог с утвърдените, но и с младите педиатри и медици

 БЕЗ диалог с родителите на децата-пациенти, които се сблъсква лице в лице с разнебитеното детско здравеопазване;

 БЕЗ диалог с гражданите, които ще платят сметката за новата сграда (от чието име предишното управление се опита да плати 100 млн. лв. за порутения скелет);

 БЕЗ обществен дебат и консенсус по темата.

 Решението за довършването на стария строеж от казармен тип бе взето по този начин от правителството на Борисов – скрито от обществото.  Въпреки твърденията на МРРБ, че този строеж е негоден, все още договорът с Главбoлгарстрой за довършването му не е прекратен.

 Само че обществото, като своите деца, пораства и този път знае каква е истинската цена на каузата за национална детска болница – бъдещето ни.

 В сряда, 30 юни, в 16.30 ч. се събираме отново пред сградата на президента. Ще внесем още папки с подписи под петицията.

 

  Нека научим институциите да чуват обществото.

 Ако имате възможност елате на 30.06. в 16:30 пред президентството и заявете лично, че заставате зад каузата. Ще се съберем не за да протесираме, а за да заявим за пореден път, че няма да се откажем.

 Нека покажем, че времето на компромисите е отминало и сме готови да застанем с лицата и имената. Това е линк към ивента https://fb.me/e/IogGDS1Q

 Ние ит НГИ "ЗА истинска детска болница" ще бъдем в сряда 30.06. пред президентството.
 
Елате и вие, за да покажем, че децата ни заслужават Истинска детска болница.

Национална гражданска инициатива „За истинска детска болница“



Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...