Спешно! Да спасим от събаряне "Вития мост" на кея в Русе - романтичния спомен на Русенци!

Свържете се с автора на петицията

СПЕШНО СЪБЕРАМЕ ПОДПИСИ НА ХАРТИЯ ЗА СПАСЯВАНЕ НА УЛ. СЛАВЯНСКА

2017-09-28 05:35:20

Русенци, обичате ли града си? Необходими са ни още подписи за Местна гражданска инициатива с искане Общински съвет -Русе да реши, улица "Славянска" (бивша търговска (1888 година), на снимката, да бъде възстановена в автентичния и вид и записана като паметник нао културата.

Събираме подписи на хартия, в табличен вид, който се изисква от Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

СЪБИРАМЕ ПОДПИСИ на 28 и 29 септември от 17 до 18:30 часа пред Съдебната палата. Помогнете да спасим историческото наследство от вандализма, елате и подпишете!

1-2017-07-28283.jpg


Бойко Никифоров

От нас зависи дали ще спасим "Вития мост"

2017-09-17 06:44:53

Скъпи приятели, от нас зависи дали ще спасим "Вития мост". Нека направим това, което можем. Вече веносохме исканията ни, остава Общински съвет да се произнесе с решение.

На 19 септември (вторник) от 8:30 се събираме на протест пред входа на община Русе. Много хора, които подкрепят инициативата не могат да дойдат, защото са на работа. Затова, нека поне тези, които можем - да бъдем там, за да видят съветниците, че наистина искаме запазването на моста.

Отделете половин час от времето си да направим нещо реално за Русе.

Просто ще постоим там. Това е достатъчно.

Споделете петицията  във Фейсбук, за да стигна до повече хора.

 

Бъдете живи и здрави,

Успехи на всички!

Бойко Никифоров


Бойко Никифоров

19 септември 8:30 протест пред входа на общината, за запазване на "Вития мост"

2017-09-15 10:00:59

Скъпи приятели на Русе, недоволството на Русенци от своеволието на общинските чиновници е голямо.

Те си позволиха да разрешат възложат събаряне на емблематичния "Вит мост", без Общински съвет да е приемал такова решение.

От всички ни зависи, каво ще постигнем.

На 14 септември внесохме подписка от 90 души, в Общински съвет - Русе с искане да бъде запазен моста и да бъде построен асансьор към него. Срокът по закон е 1 месец.

Единствената сесия в този срок е на 19 септември от 9:00 часа. Ако не вкарат предложението ни в дневния ред, ще искаме насрочването на извънредна сесия на която да гласуват предложението ни.

Затова, на същия ден (19 септ.) се събираме в 8:30 пред входа на Община Русе - към ул. Борисова, да видят, че искането ни е решително и, че без приемането му нама да ги оставим на мира.

От броят ни, зависи какво ще постигнем.

Нека всеки направи възможното да дойде. Ще се държим уважително- Има внесено уведомление за протест. Протестът е законен.

След това, ако ме допуснат, ще изкажа пред Общински съвет и ще предсдтавя исканията ни. Който може, нека дойде в залата за подкрепа. Влизането е с пропуск, който са длъжни да Ви дадат на входа. Залата е на последния етаж - с асансьора.

 

Нека се пожелаем успех! За бъдещето на Русе и Русенци!

 


Бойко Никифоров



Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...