Искам да гласувам! Срещу недопустимите изменения на Изборния кодекс

Свържете се с автора на петицията

Заявления за откриване на секции в чужбина_Парламентарни избори 2017

2017-02-07 15:30:12

Българските граждани, живеещи или временно пребиваващи в чужбина в деня на парламентарните избори (26 март 2017), имат нужда от избирателна секция в тяхна близост, в която – ако пожелаят – да могат да гласуват.

Отново ще е необходимо подаването на заявления, за да бъдат открити изборни секции. Условието е за всяко отделно място да бъдат събрани най-малко 60 заявления в срок до 28 февруари 2017, 24:00 часа българско време.

Единствено в сградите на посолствата, генералните консулства и постоянните дипломатически мисии на България секциите ще се откриват автоматично, без необходимост от подаване на заявления.*

Може да научите повече тук и на фейсбук страницата Избори и референдуми в чужбина

Може да следите къде в близост до вас има шанс да се съберат заявления тук

Споделете с ваши приятели и познати, които живеят или пребивават в чужбина.

Успех!

Мария Спирова, Десислава Христова

Как да имаме възможност да гласуваме на президентските избори и референдума на 6 ноември

2016-09-16 13:38:14

Привет на всички, които самоотвержено се противопоставихте на ограниченията на правото на глас на българските граждани извън страната.

Започна новата изборна кампания за организиране на секции в чужбина.

С последните промени е задължително да се подадат минимум 60 заявления за откриване на секция.

Важно: Няма да се откриват автоматично секции, както предишни години.

• Заявления се подават до 11 октомври 2016, 24:00часа българско време онлайн или чрез писмо до близкото консулство или посолство (може повече от едно да се изпратят в един плик)

• За online заявлението няма нужда от потвърждение със sms

• В електронния формуляр се попълват данните точно както са по лична карта, включително адрес и име. Точният адрес е чужбина не е задължителен.

• От списъка с местата може да изберете близко до вас място или да добавите ново. Силно препоръчително е да подкрепите откриването на вече добавено място, за да няма множество близки с по няколко заявления и никое от тях да не стане секция

• Ако добавяте ново, напишете името на града на кирилица. Ако нямате кирилица на компютъра си, може да ползвате тази програма. Задължително е да въведете пощенски код при добавянето на ново място. Пишете някакъв пощенски код, който е близо до желаното от вас място за гласуване. Абсолютната точност не е от значение.

• Заявлението за гласуване зад граница ви изключва от списъка по постоянен адрес в България за тези избори

• Дори да сте подали заявление за гласуване на едно място, може да гласувате на друго в чужбина, но не и в България

• Може да гласувате в чужбина в деня на изборите и референдума и без да сте подали заявление.

• При технически проблем със заявлението пишете на support@cik.bg

• Повече информация може да получите на тук и тук

• Следвайте страницата Избори и референдуми в чужбина, където група доброволци с опит в организирането на секции в чужбина поддържаме и публикуваме актуална информация по темата.

• На посочените линкове има и възможности за задаване на въпроси по темата. Ако имате въпроси или искате да се включите по-активно в организирането на секции в близост до вас, пишете ни!

• Разпространете информация до близки и познати в чужбина!

УСПЕХ!

#ИскамДаГласувам

Десислава Христова, Мария Спирова

Моля проверете дали сте потвърдили подписите си :-)

2016-04-25 19:48:03

За да се отчете подписът Ви за валиден е необходимо да се потвърди по имейл.

Поздрави,

Десислава и Мария

Мария Спирова, Десислава Христова

Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека, които разглеждат други петиции на нашия сайт, но все още не са разгледали тази петиция.