Обявяване на местни избори 2015 за невалидни

Свържете се с автора на петицията

Кой би платил евентуални слеващи избори?

2015-10-31 16:49:22

Благодаря ви още веднъж, че подкрепихте тази петиция!

Вероятно ви е известно, че тя няма никаква административна стойност, независимо от броя подписали, но е показателна за степента на възмущение от българското гражданство (и то само активно ползващото интернет). Противниците на тази "безсмислена активност" питат: "Кой ще плати това наше своеволно искане, да се анулират тези избори и да се проведат нови, по правилата?"

В изборния кодекс са предвидени глоби за най-различни нарушения по него. Разбира се, не ми е известно до сега да са наложени такива, но ето един потенциален източник на финансиране на едни нови избори. Може да се запознаете с тях на http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2136112596 (след чл. 470).

Бих искала да помоля всички, станали свидетели на изборни нарушения, да отправят жалба към общинската избирателна комисия. В тридневен срок те са длъжни да съставят актове за нарушения. Ако все пак има глобени с някакви суми, разчитам че следващия път ще се замислят повече при нарушаване на закона!

Както вече може би казах, благодаря ви че сте активни граждани!

Красимира Митова

разпространяване

2015-10-29 15:20:14

Благодаря ви, че подкрепихте тази петиция! Смятам, че беззаконието от страна на отговорните за спазването на законите лица е непростимо и е редно да понесат последствията за това. За жалост, това не може да се случи по нормалния ред - чрез изпълнителната и съдебната власт. Единствената жива сила, която може да направи нещо сме ние - обикновените граждани. Тъй като не очаквам съдействие и от петата власт - медиите (те са твърде заети с мутрите ни и цирковете на определени лица, на наша издръжка), за това се обръщам към вас.
Моля да разпространите петицията сред своите близки и познати, за да достигне до максимално повече хора! Много от тях не са я подписали, само защото още не са я видяли.
Всичко най-добро ви желая и дано доживеем децата ни да растат в една по-добра България, благодарение на хора като вас!

Красимира Митова

Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи