Да спасим МЕДВЕН

Свържете се с автора на петицията

ПОБЕДА!!!

2021-07-24 19:04:51






Скъпи приятели! На 15 юли 2021 г. Върховният административен съд се произнесе с окончателно решение, с което сложи край на дългогодишната битка, която всички ние водихме с фирма „Булгнайс“ ООД и намерението ù да концесионира 231 дка от землището на селото за добив на камъни. Върховният съд потвърди решението на Административен съд Хасково, с което се потвърди решението на РИОСВ Бургас за отказ за съгласуване на инвестиционното намерение, тъй като то ще окаже значително неблагоприятно въздействие върху околната среда – така както всички ние твърдяхме още през 2015 г., когато организирахме първата подписка в защита на хората и природата на Медвен. И РИОСВ Бургас, и двете съдебни инстанции възприеха нашите възражения и опасения от опасността от реализиране на концесията. Решението се отваря в прикачения файл.



Поздравления и благодарности за всички, които заявиха категоричното си несъгласие! Спасихме си земята и красотата! Медвен победи и това е много важно! Доказахме, че в Медвен има гражданско общество и направихме така, че институциите да ни чуят и да осъзнаят важността на проблемите, които поставихме! Доказахме, че имаме самочувствието, силата и енергията да решаваме и да отстояваме позициите си! Извоювахме победа и тя трябва да ни направи по-уверени, че това е пътят за разрешаването на проблемите ни, колкото и предварително предрешени да ни се виждат нещата!



Благодарности за институциите и техните представители, които ни подадоха ръка и които ни подкрепиха, без да успеем да изброим поименно всички наши съмишленици:



Коста Каранашев - кмет на Община Котел



Христо Киров - бивш кмет на Община Котел



Hristina Cholakova - председател на Общинския съвет Котел



Чавдар Божурски и Kamen Kostov – бивши Областен управител и Заместник – областен управител на Областна администрация Сливен



Петър Петров – депутат в 44-то Народно събрание, избран от Област Сливен




Българско дружество за защита на птиците BirdLife Bulgaria, Димитър Плачийски и Ирина Матеева




И на всички, които не спряхте да вярвате, че Вашият глас е важен и заедно ще успеем!



Благодарим!










 





Петя Янева



Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...