Подкрепям Първа инвестиционна банка!

Първа инвестиционна банка е подложена на безпрецедентна криминална акция, която създава опасност от дестабилизиране на страната!

Ние долуподписаните, заявяваме нашата отговорност към обществото и към държавата, в която всички, за добро или зло, работим и живеем и въпреки трудностите се опитваме да градим един по-добър свят за идните поколения!

С подписването на настоящата петиция обявяваме, че няма да поставяме под допълнителен риск Банката, като за целта няма да извършваме паническо теглене на финансови средства, и ще използваме ПИБ за извършване на обичайните банкови операции, които сме извършвали до момента.

Убедени сме, че няма банка в света, която да може да издържи на подобен натиск без съдействие от страна на вложителите и на институциите.

Знаем, че ликвидността на българската банкова система е 2 до 3 пъти по-висока от средноевропейската и сме напълно наясно, че само слуховете и паниката са факторите, които създават настоящото напрежение.

Призоваваме гражданите и фирмите, които панически са си изтеглили/прехвърлили спестяванията от ПИБ да подходят отговорно към Банката, към Държавата и към себе си, като във възможно най-кратък срок внесат обратно в ПИБ поне 20% от изтеглените средства!

Призоваваме всички, които възнамеряват да продължат да теглят да не стават съучастници в криминалните опити за дестабилизиране на Държавата!

Стоим с наличните си спестявания зад Първа инвестиционна банка в опитите й да успокои вложителите и вярваме, че въпреки трудности ПИБ ще е фаворит за приза "Банка на годината"!

Призоваваме БНБ и Държавата, чрез компетентните институции, да задействат всички възможни механизми за възвръщане доверието на обществото в ПИБ и Банковата система като цяло, както и да предприемат всички необходими действия за установяване и безкомпромисно наказване на поръчителите на това брутало посегателство над сигурността на Република България!