Искане за разкриване на детски спешни амбулатории към двете общински болници „Св. Панталеймон” и „Св. Мина” в гр. Пловдив.

Пловдивските абсурди - два спешни кабинета обслужват 85 000 деца

Пловдив е рекордьор по болници на глава от населението. В същото време престоят за спешен преглед на децата отнема на родителите средно час и половина, без да се брои ровенето в интернет в търсене на педиатър и специалисти, които все така не достигат.

По инициатива на група млади майки решихме да стартираме подписка за входиране на официално предложение до Общинския съвет за разкриване на детски спешни амбулатории към двете общински болници „Св. Панталеймон” и „Св. Мина”. В момента в града работят само две оборудвани и осигурени с педиатри и други медицински специалисти детски спешни отделения - в държавната УМБАЛ „Св. Георги” и частната УМБАЛ „Пълмед”, което е крайно недостатъчно за нуждите на града. Децата на възраст от 1 до 18 години в Пловдив са над 85 000, а двете болници обслужват и малки пациенти от други общини. Това води до бавно и често некачествено обслужване на децата в спешна нужда, затруднения и нерви за родителите и много безсънни нощи за младите семейства.

Смятаме, че когато става дума за децата, парите нямат значение. Напълно по силите на Община Пловдив е да подпомогне организационно и финансово разкриването на детски спешни амбулатории в УМБАЛ „Св. Панталеймон” и МБАЛ „Св. Мина”.

Започваме събирането на подписи на 25 септември /понеделник/ от 18 часа в парк „Белите брези”. След това нашите доброволци продължават подписката по следния график:

Район „Южен”:
26 септември /вторник/, 18 ч – парк „Кронщад” до училище „Димитър Талев”
27 септември /сряда/, 18 ч – парка на ул. „Акад. Петър Динеков
Район „Централен”
28 септември /четвъртък/ 18 ч – парк Бунарджика
29 септември /петък/ 18 ч – Цар-Симеонова градина и вляво от часовника на Централна поща
30 септември /събота/, 18 ч - Младежки хълм до Детската железница
1 октомври /неделя/, 18 ч - Цар-Симеонова градина и вляво от часовника на Централна поща

Графикът за събиране на подписи в останалите райони ще обявим допълнително. Следвайте ни в социалните мрежи, за да подкрепите инициативата. Можете да попълните подписката и в електронен формат на rusichernev.bg и на peticiq.com

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Руси Чернев да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия телефонен номер в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...