Подмяна на паметника на съветската армия в град София с паметник на Ботевата чета. (Уважаваме историята, но нека сложим наши герои в центъра на София)

Замяната на Паметника на Съветската армия в центъра на София с паметник на Ботевата чета и нашите герои би могла да бъде важна стъпка към преподаване на историята и културното наследство на България. Ние, като народ, трябва да носим уважение към миналото си и към героите, които са жертвали своите животи в името на свободата и независимостта на страната ни.

Текущият паметник на Съветската армия може да бъде преместен на по-малко централно място, където да продължи да напомня за периода на комунизма, но да не заема такава проминентна позиция в историческия пейзаж на София. Този ход би позволил на новия паметник на Ботевата чета и нашите герои да бъде фокус на вниманието и да заеме заслуженото си място в сърцата на хората.

Героизмът на Христо Ботев и неговите спътници, които се изправиха срещу османското нашествие, заслужава специално признание и вдъхновява бъдещите поколения да бъдат по-смели и по-решителни в отстояването на свободата и правата на българския народ.

Замяната на паметника би могла да бъде съчетана с обновление на областта, включително създаването на информационен център или музей, който да разказва историята на Ботевата чета и българските герои. Този жив паметник би служил като вдъхновение за всички, които посещават София, и би помогнал да се поддържа животоспособното споразумение на миналото и нашия национален дух.

Нека тази замяна стане символ на обединението и уважението към историческите ценности и героизма на българския народ.

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Здравко Костадинов да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.








Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...