Петиция за спешно почистване коритото на река Лесновска,град София

Уважаеми съграждани, мили хора,

Моля да ни подкрепите, като попълните и подпишете настоящата петиция (подписка). Това ще ви отнеме 1-2 минути.

Ние, жителите на с. Долни Богров - град София настояваме:

1. За спешно почистване коритото на река Лесновска, която минава през селото. Години наред то не е почиствано, вследствие на което, в него са израснали множество огромни дървета и храсти.
2. Документите, които се внасят от "Напоителни системи" да бъдат разглеждани с приоритет от съответните държавни институции.

През 2005г. дигата на р. Лесновска се скъса и тя наводни селото. Водата в дворовете и къщите ни на места достигаше 1.80м. - 2м.. Материалните щети бяха в огромни мащаби, някои от хората все още не са се възстановили. Ужасът и страхът, който преживяхме, ние и нашите деца, остана завинаги в сърцата ни.
          В периода 17-18.06.2023г., вследствие на проливните дъждове и непочистеното корито, водата в реката достигна критични нива, а с това отново се появи  и страха у нас от повторно наводнение.

Моля да ни подкрепите като попълните и подпишете настоящата подписка, която ще бъде използвана само и единствено за по-горе споменатите цели.
Тя не е свързана с никоя политическа партия и данните в нея са защитени.

Сърдечно ви благодарим, за отделеното време,  споделената съпричастност и подкрепа!

Инициативен комитет - с.Долни Богров    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Инициативен комитет - с.Долни Богров да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.