Изтегляне на учебник за 6-ти клас с ЛГБТ съдържание

Вчера, на 13.03.2023г. Ние, УС на Сдружение "РОД" получихме сигнал за опасно пропагандно съдържание в учебник по предмет „Човекът и природата“ за 6-ти клас на издателство „Просвета“  ISBN 978-954-01-3309-6 .

uchebnik.jpg

Конкретното съдържание, което визираме, се намира на стр.155 от учебника в урок N 74 със заглавие “Грижа за растежа и развитието в училищната възраст“(страница 155 е премахната от електронно четимия вариант на учебника на сайта на издателството) и гласи следното:
„Половото влечение обикновено е насочено към представители на противоположния пол. Някои обаче откриват, че имат предпочитания към хора от собствения си пол или пък към индивиди от двата пола. Понякога са необходими повече време и опит извън рамките на пубертета, за да може младият човек да определи сексуалната си ориентация“.

orientation.jpg

page-155.jpg

Задача N 3 в същия урок има следното съдържание:
„Дискутирайте различните видове сексуална ориентация…“

discuss.jpg
Към Българските институции, отговорни за образованието, националната сигурност и опазването на обществения ред отправяме следните въпроси:

Кой и на база каква учебна програма, одобрена от МОН е допуснал тези пропагандни идеологически псевдонаучни концепци за човешката сексуалност да бъдат внушавани на българските ученици.
Спазени ли са всички изисквания за контрол и мониторинг на учебното съдържание, влизащо в употреба в българските образователни институции?
Имало ли е и има ли натиск или лобиране в посока имплементирането на идеите за нетрадиционна сексуалност в учебни материали и пособия и ако има, от страна на кои лица/организации.

Ние от Сдружение "РОД" като отговорни български граждани и родители, сезираме Министерството на образованието и науката, Министерството на вътрешните работи и Държавната агенция за национална сигурност и настояваме за незабавна намеса и действия за изтегляне на посочения учебник от българските училища, пълно и прозрачно пълномащабно разследване на този пропуск в процедурите на МОН, подвеждане под отговорност на всички лица, замесени във внедряването на опасно и вредно идеологическо съдържание, насочено срещу психичното и физическото здраве на подрастващите, както и срещу демографската стабилност и националната сигурност на Република България.


Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Сдружение РОД да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...