Последен шанс: Да спасим Пловдивския панаир

Отправяме призив държавата да защити общественият интерес и да не позволи окончателното овладяване на Международен панаир Пловдив от Георги Гергов.

Благодарение на Манол Пейков имаме хронология на това целенасочено, търпеливо и изключително нагло присвояване. След серия машинации, между 2006 и 2016 холдингът на Гергов "Пълдин Туринвест" придобива 50.36% от акциите на "Международен панаир Пловдив". След гласуване на 10.12.2021г. на Общински съвет Варна, притежаваните от тях 29% от акциите  се прехвърлят на Пълдин тур инвест. Въпреки многократни призиви на гражданите на Пловдив, общинските съветници от ГЕРБ и приближената до Гергов Автентична лява БСП бламираха заседанията на ОС в края на 2022 и началото на 2023 година. По този начин те не задействаха блокиращата квота, която Община Пловдив притежава чрез собствеността си в дружеството и дадоха на Гергов правото да се разпорежда с Панаира еднолично.

Опасяваме се, че Панаирното градче от 350 дка в сърцето на Пловдив ще бъде унищожено, за да отстъпи място на жилищен комплекс. Belovski_panair1.jpg

Заснето от Станислав Беловски

Международният панаир е ценен актив не просто на Пловдив, а на цялата ни държава. Да не позволяваме 130 годишната му история да приключи позорно в ръцете на олигархията!


Да спасим Панаира от Гергов    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Да спасим Панаира от Гергов ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...