Против превръщането на ул. "Цар Шишман" в пешеходна зона

316018573_5735033923228509_5456905779706946866_n.jpgНие, членовете на инициативна група “Спаси Шишман”, създаваме петиция, която цели запазване на устройството на ул. “Цар Шишман” и възпрепятстване на  превръщането й в пешеходна зона.

Както предполагахме и настоявахме в поредица срещи с представители на Столичен общински съвет, настоящият ремонт на ул. “Цар Шишман” открива пътя към формиране на крайно неуместна реплика на бул. „Витоша“, тоест на една протяжна верига от кръчми в недалечно бъдеще. Веднага след приключване на малка част от ремонта ул. “Цар Шишман“ започва да се пълни с пейки и столове пред заведения.

Независимо обещанията на СОС, изборите през 2023 година биха могли да доведат до промяна на неговия състав и всички ангажименти, обещания, дадени думи, да бъдат забравени. През това време, било съобразено с процедури, било по особени вътрешни решения с неясен характер, улицата ще бъде окупирана от ресторантьорски бизнеси.

Ремонтът отвори вратите за агресивната инициатива за превръщане на улицата в пешеходна зона, което предполага нарушаване на спокойната среда на улицата, нарушаване на потока на движение на автомобили в района и най-вече представлява заплаха за нормалния бит на живущите.

Нека не позволяваме създаването на втора ул. “Витошка” и нека се борим заедно за спокойната градска среда и дух на ул. “Цар Шишман”.


Инициативна група "Спаси Шишман"    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Инициативна група "Спаси Шишман" ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...