За задължителното тестване за наркотици и алкохол на депутати, министри, държавни служители и др.

Настоящата петиция е с искане всички хора, заемащи високи позиции и имащи досег с гражданите в държавните и общински институции да бъдат тествани за наркотици и алкохол, всеки ден, преди да започнат работа. Това искане е обосновано с нарастващия брой на заловените пияни и дрогирани шофьори, полицаи и нелепи изказвания, които човек няма как да направи, ако е в адекватно състояние. По погледа и състоянието на зениците на очите също си личи в какво моментно състояние е човекът. 

Настоявам тестването да бъде въведено, като задължително, в Министерския съвет, Народното събрание, президентството, съдилищата, министрите, районните администрации, спешните медици. 

Вярвам, че по този начин ще се вдигне качеството на живот както на тестваните хора, така и на онези, които имат досег с тях. Също така ще се взимат и по-адекватни решения, които ще са полезни за обществото. 

Резултатите от тестването трябва да бъдат обявявани на видно място в съответната институция, като общ резултат, а при искане от гражданин- да се дава подробна информация.

При установяване на човек, че е под въздействие да се отстранява от работа, след това да му се изискват обяснение и да бъде глобяван! При системност - човекът да бъде дисциплиарно уволняван.  

Закупуавенето на тестовете трябва да е за сметка на самата институция, без правона отказ и оправдания от прилагането на процедурата. 

От днес полицаите вече се тестват. В Столичната община се подготвя такъв текст. Началото е дадено, нека гражданите го поискаме навсякъде - за нашият по-добър живот и сигрност!


Владимир Христовски    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Владимир Христовски ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...