Искане за оставка на Министър Денков и отговорните за НВО и матури 2022г.,служители и експерти от МОН

Докога ще търпим? Деца се самоубиват, защото не издържат на стреса и напрежението. Деца се самоубиват, защото в крехка възраст са поставени в безизходица, не виждат логиката и пътя в живота, но виждат, че колкото и да се стараят няма резултат. Стратегията на МОН е да поставя индивиди с неукрепнала психика в стресови ситуации - да решават задачи и тестове за време и под стрес. Да решават тестове, в които няма логика и антоним на мълчалив е: " Много ти мели воденицата". Не е само преразказа от  НВО 2022г.,/ който е лексикално кастриран/ цялатото НВО е. МОН са интелектуалните, морални и впоследствие физически убийци на деца ни. Те ги отвращават от образованието и трябва да си понесат отговорността.  Критериите които се налаг от хора с инделектуален дефицит, но власт имащи и работещи в МОН са първоизточник на проблемите. Разказът даден на НВО по БЕЛ на 14/06/2022г.  е престъпление спрямо българския език, многообразните и богати изразни форми и средства. Голям част от изреченията са съставени от три думи, напр. " Стефанов е голям!".Такива кратки изречения се препоръчват за употреба при развиване на говорни способностти на деца между 2 и 3 години. За 13/14 годишни е белег за умствена изостаналост. В конкретния случай изостаналостта е на експертите от МОН, въвели критериите и избрали текста. Резултатът какъв е? Вместо твърдяната емпатия, разказът буди отвращение. Хората със здравословни проблеми са унизени, а останалите са " гузни". " Стефанов бързо реагира и обеща да изнесем и няколко концерта във Варна, а събраните средства да преведем по сметка...", явно се равнява на " Нещо се повдигна в гърдите на Моканина, задуши го, очите му се премрежиха". Правители разлика в предаването на емоциите? При Стефанов емоции няма. Той си събира бързо пари. Сълзите са в очите на майката и дъщерята в инвалидна количка, останалите са "гузни".  Учат  децата не на  емпатия, а да бъдат "гузни", когато видят човек в инвалидна количка. Тестът за компетентност по български език- неадекватен, с подвеждащи въпроси и определен от преподаватели по БЕЛ като „ висш пилотаж“ На 16/06/2022г. се провежда НВО по математика. На учениците се раздават грешни формули. Децата напускат залите. Какво още трябва да се случи?

Единственият  ход е вкупом  да се отстранят отговорните за НВО, матурите и най- вече министър Денков.

С подписването си упълномощавам Oresbg да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.