Отзоваване на посланика на Украйна Виталий Москаленко от България

Нотата, която на 06 юни 2022год. посланика на Украйна Виталий Москаленко изпратил до Министерството на външните работи на Република България противоречи на всички допломатически правила, принципи и стандарти. 

Въпреки, че същия много добре е запознат с решението на Народното събрание относно въпроса с износа или предоставянето на оръжие на Украйна от България, той най-нахално поиска от България да изпрати своите стари оръжия на страната му. 

И не само, но и си позволи да изброи с какво разполага българската армия, което дава ясен сигнал, че същия е придобил секретна информация, като се има предвид, че страната, която представлява не е член нито на НАТО, нито на ЕС, поради което не трябва да има информация по този въпрос. 

Ето защо, призовавам същия да бъде привикан от министъра на външните работи на Република България и да даде обяснения относно искането му, както и да обясни, откъде е придобил секретната информация, и не на послено място, с какво право я разпространява. 

Организатор на петицията: Мажд Алгафари 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Мажд Алгафари да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...