Оставка на ръководствата на БНТ и БНР

ОТВОРЕНО ПИСМО

ДО:

Г-н Емил Кошлуков, Генерален директор и председател на УС на БНТ 

Г-н Милен Митев, Генерален директор и председател на УС на Българското национално радио


КОПИЕ ДО: 

Съвета за електронни медии

Комисията по култура и медии в 47 -то НС


Знам, че в БНТ и БНР има изключителни професионалисти и чудесни хора. Имам приятели и познати и в двете медии. Но в момента те са позор. Точно в днешните трагични времена, когато пропагандата и фалшивите новини тровят съзнанието и объркват умовете, националните ни медии трябва да са пристан на обективност и нормалност, в който всички ние да намерим упование. Да застанат зад цивилизационния избор на демократичния свят срещу агресията на миналото.
Може ли дори във военно време, където е ясно очертана границата между агресор и жертва, между цивилизация и варварство, да маскираме пропагандата като "другата гледна точка"? Недостойно е. Престъпно е. Срамно е.
 
За съжаление точно националните медии, които всички ние издържаме с данъците си, се превърнаха в проводник на най-мракобесната и ретроградна гьобелсова пропаганда, позната ни от времената на Втората световна война. С цинична гордост ръководствата на тези медии съобщиха, че предоставят свои бази за украинските бежанци. Трогателно. Но тази индулгенция няма да измие срама от лицата ви. Пропагандата, на която дълги години и съвсем съзнателно ставахте проводник, е основна част от хибридната война на Кремъл, която логично се превърна и в реална. Пропагандата, която цели да отслаби демократичните общества, да приспи и притъпи реакцията им срещу зверствата, които извършва кръвожадната ревизионистка шайка в Кремъл. 

Част от кръвта на украинските деца, жени, семейства и смели мъже е върху вашите ръце. Не знам как живеете в мир със себе си. Как сте се помирили със съвестта си. Но ако имате капка останало достойнство - свалете от ефир пропагандните рупори и си подайте оставките.

 

187499.jpg

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Виктор Стоянов да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...