ДА СПРЕМ ДОКТОР ОСКАР ДА ПРАКТИКУВА КАТО ЛЕКАР И ДА ОТНЕМЕМ НЕГОВИЯ ЛИЦЕНЗ!

Офталмологът от „Александровска“ д-р Александър Оскар е източил стотици хиляди левове от НЗОК, отчитайки фалшиви документи за фиктивни прегледи и манипулации, беше установено при направена проверка от здравната каса.

По информация от медиите, става въпрос за сумата от 178 000 лева (може би и повече).

След констатираните нарушения и източвания на здравната каса за лични облаги, е редно докторът да преустанови дейността си с НЗОК, както и да не извършва никога повече амбулаторна дейност.

Доктор доц. Оскар е и известен като председател на дружеството на евреите в България „Шалом“, а името му нашумя замесено в скандала с източванията на “Александровска” болница.

Навярно точно това е отворило вратите на д-р Оскар да се възползва от създалата се ситуация.
 
Според данни на районната каса, до момента са установени отчетени 2741 прегледи напациенти, на чиито амбулаторни листа липсват техните подписи.
Според закона за здравното осигуряване и НРД 2020-2022 г. това е нарушение,
което се наказва с неустойка от 50 до 150 лева за всеки подправен
пациент.
 
Редно е те да понесат своята отговорност чрез отнемането им на лиценза! 

Настояваме да бъде отнет лицензът му, да му се забрани да практикува и публично да бъде отнета връчената му награда "Лекар на годината"!

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Ирина Владимирова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...