Да се отмени решението на Конституционния съд по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков като нарушаващо основни човешки права

Решението на конституционния съд може да бъде опровергано с един много прост въпрос. Какво е тяхното разбиране за отказване от гражданство, предявено от индивид, гражданин на дадена страна?  Или по-точно, какво трябваше според тях да направи Кирил Петков, което е в неговите възможности и правомощия, и ако е направил всичко възможно, както той е постъпил, то това е абсолютно всичко, необходимо, за да бъде признато за валидно и окончателно неговото решение.
Констиуционният съд нарушава основни човешки права и свободи на отделния индивид, в случая, правото на свободен избор и самоопределяне, тълкувайки, не закона, а двусмислени езикови форми, пренебрегвайки изцяло напълно ясните и точни действия на Кирил Петков, с които той предава чуждия си паспорт и документи, запечатани пред нотариус.