Обявяване на град Батак за Историческо селище и отделянето му заедно с курорта Цигов Чарк в самостоятелна община

CutPaste_2021-07-25_19-26-18-411.jpgЖителите на град Батак искат обявяване на града за Историческо селище и отделянето му заедно с курорт Цигов Чарк в самостоятелна община!

Основната причина за исканата промяна е влиянието на ДПС в Батак.

С официална подписка 1150 жители на Батак искат признаването на града за историческо селище и настояват пред Министерски съвет и Президента за обособяването на Батак в самостоятелна община заедно с прилежащия курорт около едноименния язовир. С подписката се иска също селата Нова махала и Фотиново да бъдат отделени от настоящата община Батак.

Батачани са политически дискриминирани от Движението за права и свободи, което доминира като фактор в двете села Нова Махала и Фотиново и същите определят кой да бъде кмет на Батак и определят кои да бъдат общинските съветници в Батак.

Възможностите за административно отделяне са две – директно решение на Министерски съвет или местен референдум.

ДА ПОДКРЕПИМ БАТАЧАНИ В БОРБАТА ЗА ПОЛИТИЧЕСКА НЕЗАВИСИМОСТ!

НЕ УСПЯХМЕ ДА ИМ ПОМОГНЕМ В ЗВЕРСКОТО КЛАНЕ ОТ 01 ДО 04 МАЙ 1876 ГОДИНА, НЕКА ИМ ПОМОГНЕМ СЕГА! ПОДПИШЕТЕ ПЕТИЦИЯТА И Я СПОДЕЛЕТЕ!

БАТАК ГЛАВА НЕ СКЛАНЯ!

С подписването си упълномощавам Петър Ташев да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.