ПЕТИЦИЯ ПРОТИВ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ПСР ТЕСТОВЕ ЗА Деца, влизащи на територията на Република България

До Министъра на здравеопазването

Уважаеми господин министър на здравеопазването,

Във връзка с последната заповед № РД-01-597 от 16.07.2021, моля за незабавно премахване на клаузата за задължителен ПСР тест на деца, влизащи на територията на Република България от страни в червения списък. Моля за НЕЗАБАВНО коригиране на текста на заповед № РД-01-597 от 16.07.2021 г. ипремахване на клаузата за задължителен ПСР тест на деца под 12годишна възраст.

Във всяка друга страна от Европейския Съюз НЯМА изискване за ПСР тест на деца. Нелепо е България да изисква такъв и да подлага на стрес и неудобство малки деца и бебета.

Време е да покажете съпричастност ако не към други, то поне към най-уязвимите групи от населението, а именно ДЕЦАТА.

Благодаря!

Антония Николова Адейеми    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Антония Николова Адейеми да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.