Премахнете подлезите в града

С тази петиция гражданите на София настояваме подлезите, за които има алтернатива да бъдат премахнати и пресичането на улици и булеварди в града да става наземно, чрез изграждане на повдигнати пешеходни пътеки и поставяне на светофарни уредби.

Причините за искането са:

1. Подлезите са опасни, недостъпни и най-вече неподдържани.
  2. Тяхното място из целия град е абсолютно необосновано и излишно.
  3. Средствата, предвидени за поддръжката им, която не се вижда, могат да бъдат пренасочени към изграждането и развитието на политики за хората и моблиността.
  4. Подлезите често се превръщат в обекти на вандализъм и дом на бездомници.
  5. В следствие на липсата на охрана в подлезите и добро осветление в тях, често хора стават жертви на престъпления.
  6. Функцията им отдавна е неактуална, а именно в тях да се извършва търговска дейност.

Гражданите си даваме сметка, че има места, на които подлезите трябва да бъдат запазени и нека останат, тъй като там няма алтернатива или се намират до магистрален или скоростен път, но настояваме да бъдат поддържани и охранявани от хора в активна работна възраст, а не пенсионирани служители на МО или МВР, за да има полза от присъствието им там.

Владимир Христовски    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Владимир Христовски да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.