НЕЗАБАВНО ОСВОБОЖДАВАНЕ НА УПРАВИТЕЛЯ НА ВИК-ПЛОВДИВ СПАРТАК НИКОЛОВ

  ДО

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО 

 „БЪЛГАРСКИ ВИК ХОЛДИНГ” ЕАД

ДО 

РАЙОННА ПРОКУРАТУРА - ПЛОВДИВ 

 

 

ГРАЖДАНСКА ПОДПИСКА 

ЗА НЕЗАБАВНОТО ОСВОБОЖДАВАНЕ НА УПРАВИТЕЛЯ НА ВИК-ПЛОВДИВ СПАРТАК НИКОЛОВ

Вече близо две години, водата в селата Брестовица и Кадиево е негодна за употреба. Тя е отровна и опасна за здравето на хората. Със Заповед № 194/23.02.2021 г. на Кмета на Община Родопи се въведе бедствено положение в село Брестовица, община Родопи. Месеци наред по водопровода на селата, манганът е в пъти над нормите. Колко над нормите?По данни на РЗИ - 1 600 единици наличие на манган при максимално допустими 50.

Изградиха се нови кладенци, от които селото черпи питейна вода, които обаче са близо до старите. Проблемът е, че тръбите, по които тя преминава са напластени с манган, затова и качеството на водата остава същото – отровна!

Договорите, които  Спартак Николов сключи за изграждане на нов водопровод, според  областния управител на Пловдив, са в явно нарушение на закона. Затова и ВИК холдинга отказва да финансира. С тези договори е направен опит да се наобиколят процедурите за обществени поръчки, с ясната цел – да се облагодетелстват „правилните фирми”.

Месеци наред, пред бедстващите хора от Брестовица се симулира дейност, поемат се обещания – от Дани Каназирева, бивш областен управител, от Спартак Николов и други чиновници, но всички обещания са една лъжа! А, цената на мангановата вода и днес за Брестовица и Кадиево е като за чиста. Защо? Защо и водоноските на ВИК в селото пресъхнаха?

Проблемът с мангана и изграждането на нов водопровод е в задънена улица. Нещо повече! През почивните дни, в селото нямаше никаква вода. На многобройните сигнали до ВИК Пловдив, никой не се отзова. Едва на четвъртия ден от спирането и бяха взети мерки.  Самите служители на ВИК споделят за отегчението на ръководството за проблемите с водата в Брестовица и Кадиево и явното им нежелание да решат проблема с мангана. Факт е и, че въпреки разпореждането на  Областният управител към РЗИ Пловдив да публикува в сайта си актуалните данни за показателите на питейната вода в Брестовица то не се спазва.

Свидетели сме на престъпно бездействие от бездушни чиновници, които вместо да са загрижени за здравето на хората се крият от неудобните въпроси.

Ето защо, ние настояваме за незабавното освобождаване на Спартак Николов от ВИК – Пловдив и осигуряване на годна питейна вода. Настояваме Районна Прокуратура - Пловдив да разследва действията на всички отговорни лица, които ни тровят водата.

Търпението ни се изчерпа!

Моля, подкрепете петицията, с вашия подпис!

Борбата е за чиста вода.

 

Автор: Атанас Бояджиев

0888754545

Сдружение " Аз обичам Пловдив"

 


Атанас Бояджиев, 0888754545    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Атанас Бояджиев, 0888754545 да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...