ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА МИНИМАЛНО ДОПУСТИМИЯ ВОДЕН ОБЕМ НА ЯЗОВИР ИВАЙЛОВГРАД

КОПИЕ ДО ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ХАСКОВСКА ОБЛАСТ

КОПИЕ ДО КМЕТА НА ГРАД ИВАЙЛОВДРАД

КОПИЕ ДО ДИРЕКТОР НА БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ-ИЗТОЧНО - БЕЛОМОРСКИ РЕГИОН

Уважаеми госпожи и господа, министри и кметове,

С тази петиция бихме искали да се обърнем към Вас с призив за увеличение и контрол на спазване на минимално допустимия воден обем в язовир Ивайловград. Понастоящем, както и втората половина на 2019 г. се наблюдават критично ниски нива на язовир Ивайловград, особено в размножителния период на рибата, което е неблагоприятно за рибните популации. Периодично, след рязко намаляване на нивото на язовира в плитките зони, особено около землищата на с. Бориславци и с. Малки Воден се наблюдават множество мъртви риби, неуспели да се върнат обратно във водите, както и хайвер отложен и останал на сухо. Освен върху водните обитатели, критично ниските нива на язовира се отразяват и върху хората, гражданите на Република България, данъкоплатците, любителите на риболова, туризма, местния поминък от къщи за гости, малки хотели, магазини и др. Ние всички се обединяваме срещу това и заставаме зад тезата, че освен производство на електроенергия, Ние като граждани на Република България имаме право на поминък, туризъм, риболов, които са пряко засегнати от притеснителната тенденция в последните години за драстично намаляване на годишния воден запас. При липса на мерки и контрол, имаме готовност за организиране на местен референдум.

АНГЕЛ СТАЛЕВ СТАЛЕВ    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам АНГЕЛ СТАЛЕВ СТАЛЕВ да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.