ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА МИНИМАЛНО ДОПУСТИМИЯ ВОДЕН ОБЕМ НА ЯЗОВИР ИВАЙЛОВГРАД

ДО МИНИСТЪРА НА МОСВ

КОПИЕ ДО МИНИСТЪРА НА МИНИСТЕРСТВО НА ЕНЕРГЕТИКАТА

КОПИЕ ДО ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ХАСКОВСКА ОБЛАСТ

КОПИЕ ДО КМЕТА НА ГРАД ИВАЙЛОВДРАД

КОПИЕ ДО ДИРЕКТОР НА БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ-ИЗТОЧНО - БЕЛОМОРСКИ РЕГИОН

 

 

Уважаеми госпожи и господа, министри и кметове,

С тази петиция бихме искали да се обърнем към Вас с призив за увеличение и контрол на спазване на минимално допустимия воден обем в язовир Ивайловград. Понастоящем, както и втората половина на 2019 г. се наблюдават критично ниски нива на язовир Ивайловград, особено в размножителния период на рибата, което е неблагоприятно за рибните популации. Периодично, след рязко намаляване на нивото на язовира в плитките зони, особено около землищата на с. Бориславци и с. Малки Воден се наблюдават множество мъртви риби, неуспели да се върнат обратно във водите, както и хайвер отложен и останал на сухо. Освен върху водните обитатели, критично ниските нива на язовира се отразяват и върху хората, гражданите на Република България, данъкоплатците, любителите на риболова, туризма, местния поминък от къщи за гости, малки хотели, магазини и др. Ние всички се обединяваме срещу това и заставаме зад тезата, че освен производство на електроенергия, Ние като граждани на Република България имаме право на поминък, туризъм, риболов, които са пряко засегнати от притеснителната тенденция в последните години за драстично намаляване на годишния воден запас. При липса на мерки и контрол, имаме готовност за организиране на местен референдум. 

 


АНГЕЛ СТАЛЕВ СТАЛЕВ    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам АНГЕЛ СТАЛЕВ СТАЛЕВ да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...