Орден "Стара планина" за Боян Петров и Атанас Скатов

В миналото големите български алпинисти, изкачили осемхилядник, са били обявявани за национални герои със всички съпътстващи това почести и ордени. За съжаление, тази заслужена чест не получиха най-успелите сред - тях нашите съвременници Боян Петров и Атанас Скатов, всеки с епичните 10 изкачени осемхилядника!
Те си отидоха трагично недоотценени, макар че изкачването на един осемхилядник, където живот не вирее, е равносилно като постижение на златен олимпийски медал. С тази петиция се обръщаме към главата на нацията да поправи този пропуск и да награди Боян Петров и Атанас Скатов с орден "Стара планина" посмъртно.

Чрез подписа ми упълномощавам Димитър Бояджиев да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.