Да защитим Централния дом на архитектите!

Това е протестна петиция против отдаването под наем на помещения в Централния дом на архитекта в София. Моля, отделете малко врeме за да изкажете своето мнение. Така или иначе сме завързани в къщи. Поради пълна манипулация и следствие незаконосъобразното решения на Управителният съвет на САБ /работещ с намалена софийска квота, тъй като следващите колеги по гласове от ОС не бяха допуснати веднага да заемат местата си в УС/, гласува това решение с пълно неглижиране на над 1000 души софийски архитекти, на които се отнемат пространствата за осъществяване на тяхната дейност. Бяха подписани възражение, протестно писмо и жалба от всички председатели на дружества на Обединение „ССА” /29 бр./ и дружества „Синтез, интериор и дизайн” и „Кольо Фичето”, които представляват тази колегия и абсолютно противоуставно трите горецитирани документа бяха отхвърлени с пренебрежение, без да се разгледат в УС.   В същото време САБ разполага с други свои помещения, които могат да се предложат /също на централни улици/:

·       Офиси /бившето дизайнерско бюро и книжарница/ на ул. „Кирил Видински”, до ресторанта  „Под липите”, които в момента са без  „наематели”, а като квадратура отговарят на искането от страна на Централното ръководство на КАБ.

·       Партерно ниво на ул. „Оборище” /отдадена под наем на Банка за земеделски кредит преди години/ - в момента - фризьорски салон. Площта и на този обект отговаря на исканията на Централното ръководство на КАБ.

С надеждата да успеем да запазим творческия смисъл на нашата организация и достолепната визия на сградата, където се помещава САБ, откакто е създаден и се поддържа с парите на колегията, МОЛЯ за вашата подкрепа! Ние, всички, там сме съсобственици.

Чрез подписа ми упълномощавам Майя Бужашка да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.