Подписка за изграждане на парк "Лозенец" в район Лозенец, София

Уважаеми КМЕТ НА РАЙОН ЛОЗЕНЕЦ, 

Уважеми КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА, 

Настоящата подписка е инициирана от група граждани на квартал Кръстова Вада (Изток), подкрепена от граждани на квартал Кръстова Вада (Запад) и квартал Витоша ВЕЦ Симеоново. 

Живвем в сравнително нов квартал, който в момента се застроява с жилищни кооперации и населението му нараства ежемесечно. В квартала липсват обособени детски площадки и места за рекреация, а достъпът до съседният квартал "Витоша", който е на пешеходно разстояние е невъзможен. 

С надежда следим плановете на столична община да изгради парк "Лозенец" в местност "ВЕЦ Симеоново", който ще ни осигури така нужната рекреативна зона и пешеходен достъп до съседните квартали. Прилагаме и една от концепциите разглеждани от столична община в миналото. 

През 2019 година вместо старт на реализирането на тези планове станахме свидетели на парцелиране и започване на строителство на жилищни кооперации в части от територията планирана за парк. 

С настоящата подписка Ви приканваме:

1. ДА ПРИЕМЕТЕ КОНРЕКТЕН ПЛАН ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ГРАДСКИ ПАРК ЛОЗЕНЕЦ В МЕСТНОСТ ВИТОША ВЕЦ СИМЕОНОВО 

2. ДА РЕВИЗИРАТЕ ВСИЧКИ ИЗДАДЕНИ СТРОИТЕЛНИ РАЗРЕШИТЕЛНИ И ТЕЗИ В ПРОЦЕС НА ОБЕКТИ ПОПАДАЩИ В БЪДЕЩАТА ТЕРИТОРИЯ НА ПАРКА

3. ДА ИНФОРМИРАТЕ ГРАЖДАНИТЕ ЗА ВСИЧКИ ЧАСТНИ ПЛАНОВЕ КОИТО МОГАТ ДА ЗАСТРАШАТ ПЛАНОВЕТЕ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ПАРКА

4. ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ВСИЧКИ ЗАКОНОВИ СРЕДСТВА ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИТЕ НА ЗАСТРОЯВАНЕТО КОЕТО ЗАСЯГА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪДЕЩИЯ ПАРК

С Уважение, 

Граждани на кв. Кръстова Вада (Изток) - район Лозенец


pak_-_lozenec.jpg

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Петър Панайотов да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...