Правото на семеен живот е гарантирано от чл.8 от Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи. Ние искаме това право да е реално и изпълнимо, а не пожелателно и илюзорно.

safe_image.php_2.jpgЗа да стане правото на семеен живот реално и изпълнимо ние искаме спешна реформа на семейното законодателство, която да предвиди:

- Строги и ефективни мерки срещу РОДИТЕЛСКОТО ОТЧУЖДЕНИЕ, обявяване на причиняването на родителско отчуждение за домашно насилие;

- Ефективни мерки за гарантиране на ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА СЪДЕБНИТЕ РЕШЕНИЯ за предаването на дете от родител на родител по постановен от съда режим на лични отношения;

- Постановяване при нужда на ПРИВРЕМЕННИ МЕРКИ за лични отношения светкавично от дежурен съдия.

- Оборима презумпция за #СПОДЕЛЕНО_РОДИТЕЛСТВО

- Създаване на възможност за оспорване на припознаване на дете от всеки, който има правен интерес.

Подпишете тази петиция

Попълнете формуляра по-долу, за да подпишете тази петиция, която е създадена от Пламен Борисов. Авторът на петицията ще види цялата информация, която предоставяте в този формуляр.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Facebook