За премахване на матурите

Това е подписка за премахване на матурите.
Може да се подпише всеки, който смята, че от няколко изпита в края на 7-ми клас НЕ може да зависи качеството на обучение през следващите 5 години от живота на детето! И съответно и бъдещето му!

Смятаме, че след седми клас може да има приемни изпити САМО за някои строго профилирани училища. Но не и за ВСЯКО средно държавно училище!

Обществената тайна гласи, че чрез матурите се осъществи категоризация на училищата и към днешна дата те са като хотели с по 1, 2, 3, 4 и 5 звезди. Съответно всяко средно училище предлага "услуга" на нивото на категорията, независимо дали това се признава официално, или не. Което е в противоречие с нашите разбирания, че ВСЯКО ДЕТЕ трябва да има ДОСТЪП ДО ОБРАЗОВАНИЕ и РАВЕН СТАРТ в живота, поне що се отнася до основни знания по основни предмети на финала на средното образование.

Това е петиция и за всеки, който НЕ желае да подхранва сивата икономика, като поддържа една абсурдна по мащабите си паралелна образователна система с единствена цел детето му да не попадне в "училище за глупави".


Красимира Георгиева    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Красимира Георгиева да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...