Запазване на линии 17 и 17а на градския транспорт, обслужващи квартал Галата, по досегашните им маршрути

                 Заявявам категоричната си позиция против предложението, залегнало в проекта за нова транспортна схема на община Варна, за превръщане на линии 17 и 17а на градския транспорт в обслужващи с начална и крайна спирка в центъра на квартал Аспарухово.          

                Вместо паралелно с превръщането на цялата централна част на града в зона за кратковременно паркиране да се мисли за субсидиране на градския транспорт, за уплътняване на графика на съществуващите линии и създаването на нови, на гражданите на квартал Галата и прилежащите селищни образувания, които и без това имат дълъг път до центъра на града, се предвижда да бъде  отнета възможността директно да стигнат до него. Обречени са на прикачвания – първо в квартал Аспарухово, след това и в града, тъй като  линиите, тръгващи от квартал Аспарухово, не обслужват всички посоки, не стигат и до ЖП гарата. Подобна промяна би увеличила драстично времето за пътуване до/от  работа или училище, би предизвикала огромен дискомфорт в пиковите часове, когато дори  при съществуващия в момента график автобусите са повече от претъпкани. Предвидените в проекта промени, свързани с квартал Галата, намирам за абсурдни, нелогични, дори за обидни и дискриминиращи. Галата се оказва единственият квартал, за който не се предвижда директна връзка с центъра на града.   

                Съществуващите линии са удобни  и целесъобразни. Желая те да бъдат запазени, освен това да бъде уплътнен графикът на  линия 17а, която да бъде със статут на основна.

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Маргарита Ламбова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )