Против събирането на такса от община Пловдив, от децата, трениращи в спортните зали на ул. „Ясна поляна“ в района на „Гребния канал“

Обръщаме се към гражданите на гр. Пловдив и по-точно към онези, които спортуват, активно  почиват, карат колело или посещават заедно с децата си спортния комплекс „Пловдив“, известен още като „Гребен канал“.

Община Пловдив отдавна реши, че гражданите на гр. Пловдив и гостите му, за да спортуват или просто да се разхождат на гребната база са длъжни да  заплащат определена такса – 1 левче. След като „номера“ с  1 (едното) левче мина, се премина към удвояване на таксата – от известно време вече е 2 лева. Интересно каква е била икономическата обосновка на този общински акт? Пропускателният режим се осъществява 24 часа в денонощието, 7 (седем) дни в седмицата.

В началото на 2016г., площта, от която се събира “скъпоценната” такса се видя малко на ръководителите на община Пловдив и беше заграбена допълнителна площ, а именно продължението на бул. „Марица“ към спортен комплекс „Пловдив“. Бариерата бе изместена с около 200 метра, точно на връзката между булевардите „Марица“ и „Копривщица“, създавайки предпоставки за ПТП (на вниманието на “Пътна полиция” Пловдив).

От началото на месец ноември 2016г. с “айляшки” оптимизъм и върховна наглост бе приведен в изпълнение план по заграбване на почти цялата улица „Ясна поляна“. Предвидени са за изграждане 3 (три) КПП-та (едното е вече изградено и работи) и всеки желаещ да минава по ул.„Ясна поляна“ (улица на гр. Пловдив, а не на общината) ще трябва да си приготви 2 лв. - 24 часа в денонощието, 7 (седем) дни в седмицата.

Проблемът е, че именно на тази улица са разположени най-добрите спортни зали в гр.Пловдив – с професионално оборудване, треньори и традиции. В тях са тренирали и са били възпитавани всички европейски, световни и олимпийски шампиони на гр. Пловдив и България.

Всеки ден, особено вечер в тези зали тренират стотици деца и юноши, които се занимават с лека атлетика, волейбол, баскетбол, бокс, борба, гимнастика, щанги, джудо, тенис, футбол, плуване, фитнес, гребане, карате и т.н. … “Е как да не им дръпнем по 2 лева“ са си казали местните феодали … И в момента “крепостните” си плащат.

При положение, че цената на една тренировка е 3-5 лв. се оказва, че община Пловдив вместо да подпомогне и популяризира масовия спорт и най-вече спорта сред подрастващите, увеличава таксите, които децата заплащат с 40 до 80% !?!?!?!?!?

Любопитен е и фактът, че в края на въпросната ул. „Ясна поляна“ се намира обновения зоопарк на град Пловдив (в момента обект на прокурорска проверка за злоупотреби), който също попада под контрола на общинските КПП-та.

Очевидно е, че се в привежда в ход план за изтласкване на хората, водещи активен начин на живот и особено техните деца от зоната около спортен комплекс „Пловдив“!

Интересно от кого се предвижда да бъдат заменени?

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook