Задържаха сериен изнасилвач от Стара Загора моля подпишете ...

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на старозагорския районен съд по досъдебно производство с привлечен като обвиняем 21-годишен местен жител. Таньо Танев ще отговаря за два случая на блудство от 8 и 12 март, при които са пострадали 21 и 25-годишни жени. Извършителят причаквал бъдещите си жертви в елитно нощно заведение на центъра на Стара Загора. След като установял че младите жени си тръгват сами, излизал навън, тръгвал след тях, като предвидливо си слагал специално изработена маска. Като ги настигнел, той със сила привеждал жертвите си в безпомощно състояние, а след това ги завличал встрани от осветените улици, за да ги накара да удоволетворят нагона му.

Танев е с чисто криминално досие, но силуетът му е запечатан от охранителни камери на входа на училищата.
Той бил разпознат от едната жертва, която се разминала само с няколко синини по лицето и уплах, показания за отсъствието му от заведението в точно определени моменти е дала и приятелката му.

Жертвите, безработна старозагорка и студентка от Гълъбово, са подали жалби за случилото се. Ако бъдат доказани блудствените действия, Танев го очаква затвор от 2 до 8 години. Според съдията по делото налице са обосновани предположения, че младият мъж е извършител на престъпните деяния. Предстои да бъде направен и ДНК-анализ на останалата по дрехите на едната жертва следи от сперма.Таньо Танев е с основно образование, все още ученик и от заможно семейство.