Не на подигравката със сигурността на България!

      Следизборна България осъмна с поредното безумство - безшумното и безмилостно убийство на МВР! Заедно с бюджета за 2016 година, министър Горанов тихомълком внася и смъртната присъда на и без това докараното до агония министерство. Предлага се отпадането на заплащането за "прослужено време", с което мизерните възнаграждения на полицаите, които все още се опитват да работят, ще падне с до 40%, ще се намали отпуската им на 20 дни, обезщетението при пенсиониране и ще се отнемат социални придобивки (доколкото съществуват въобще). Безпрецедентна наглост, безочие и арогантност! Масово напускат служители, на които им е писнало да ги третират като изтривалки и да се сещат за тях само като стане напечено или трябва с някой да си измият ръцете. Заради тези реформи месец септември има подадени 530 заявления за напускане/пенсиониране, а октомври - над 800. Като само 15% от тях са на хора, работещи в администрацията на министерството. И всичко на фона на липсата на елементарни условия за работа, които умишлено се игнорират и премълчават, на смени без край и без заплащане, на безумни заповеди и настройване на обществеността срещу тези, които я пазят, а те може и да не се приберат у дома. В не толкова далечно минало да носиш пагона на армията и полицията е било чест и държавата е била над род и семейство. Да си войник или полицай е било въпрос на престиж, а днес - на агония и мизерно съществуване.

УС на СФСМВР П.П. Иван Сердаров : Така предложените промени са непосредствена заплаха за националната сигурност на страната и пряка заплаха за съществуването на държавността, на практика след това полиция няма да има! Приемайте това като началото на края ..."

Събуди се, народе! Обричат страната ти на беззаконие и рай за престъпността по всички етажи! Превръщат я в "разграден двор" и превземане от мигранти с бог знае какви намерения! Обричат ни на бавно и методично унищожение като отнемат и последната ни надежда за справедливост! Събуди се, защото служителите на МВР не протестират за 20-те заплати за пенсиониране, както ни манипулират чрез медиите, а защото унищожават сектор Сигурност, заради лични интереси!

Аз искам да отглеждам децата си в свободна правова държава, а не в мутренска, където правилата и законите важат само за "богоизбрани"! Аз искам достойно да служа на Родината си, а не на нечии интереси! Аз искам да има бъдеще за нашите деца и те да се чувстват защитени, сигурни и горди от това, че сме опазили държавата си за тях! Искам да има България и тя да е пазена от българската полиция и армия от всяка заплаха, независимо от нейното лице! Подкрепи протеста на достойни хора, които се борят за прилични условия на труд и които още не са избягали, а вярват, че България ще я има и утре!

Замислете се кой има нужда и полза от съсипано и неработещо МВР и гласувайте!


Служителите на МВР, за които работата е дълг    Свържете се с автора на петицията