Спешно! Да спасим от събаряне "Вития мост" на кея в Русе - романтичния спомен на Русенци!

Община Русе е одобрила събарянето на "Вития мост на кея в Русе! Подпишете спешно! Веднага, преди да е станало късно!

Идеята за събаряне е на архитекти, за които Русе не струва и пукната пара! Алчни "усвоители" на евросредства не се спирет пред нищо!

Те искат на мястото му да бъде построен нов - с две въртележки, заблуждавайки "публиката", че иначе, нямало как да бъдат спазени изискванията за достъп на инвалидни колички. Не е вярно, допустимо е построяването на асансьор!

Дължината на новия мост ще бъде над 300 м. и е неразумно, инвалиди да бъдат карани да въртят количките нагоре по наклона. Построяването на асансъор, ще бъде практично, евтино и ще съхрани малкото останала романтика на Русе.

Създадохме Местна гражданска инициатива с искане: Общински съвет Русе да приеме решение, че запазва "Вития мост" и за осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания да бъде построен асансьор, с които ще бъдат изпълнени условията за достъп на инвалиди.

Който е съгласен - нека подпише! Няма време, сесията на Общински съвет е на 19 септември.

На 19 септември от 8 до 9 часа - Протест против събарянето на моста - пред входа на Община Русе.

Който носи Русе в сърцето си - да подпише и да дойде за да спасим спасим останалото от прекрасния град.

Не вярвайте на тези, които казват, че всичко е решено! Общинска собственост се ликвидира само с решение на Общински съвет! Такова за "Вития мост" няма! Подписи трябват, много! Да им треперят гащите на съветниците! Ние ще ги заставим да го подложат на гласуване! От Вас зависи как ще гласуват! Зависи колко сте! Който се колебае - нека подпише, после да не упреква себе си!

След подписване - отворете пощата си и потвърдете с кликване върху изпратения ви линк.

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Бойко Никифоров да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...