В подкрепа на г-н Борислав Ждребев, преподавател в НУИИ

Петиция в подкрепа на г-н Борислав Ждребев, преподавател по рисуване в Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров" - срещу предстоящо уволнение!

Моля, не забравяйте да потвърдите подписването чрез Вашия имейл!

 

Г-н Борислав Ждребев, който създава художници 34 години, вероятно ще бъде уволнен от директора на гимназията г-жа Донка Павлова(директор от 2 години), четири месеца преди пенсиониране!

Мотивите за уволнението са абсурдни: изразяване на мнения и позиции в личното пространство на преподавателя във „Фейсбук”, като с това "е уронвал авторитета на Художествената гимназия".
Мотивите за уволнение са несъстоятелни, защото споделеното във "Фейсбук" от преподавателя с приятели, в личното му пространство, не може да бъде използвано и тълкувано като публично изказване!

Това е поредният опит за брутална саморазправа в гимназията с преподавател, който е извън приятелския кръг(на министри - директор - преподаватели) и на различно мнение.
(в изминалите няколко години, двама директори и около 15 преподаватели бяха уволнени, съкратени или отстранени).

За 34 години като преподавател, г-н Борислав Ждребев е създал стотици художници.
Над 600 негови ученици са били приети в Художествената академия, други сега са преподаватели там, преподаватели в гимназията, в университети у нас и по света.
Създал е световноизвестни художници, донесли на България безброй големи награди и престиж.
Неговите ученици не можем да си представим Художествената гимназия без Учителя Борислав Ждребев!
Благодарни сме му, подкрепяме го и настояваме директорът на Художествената гимназия г-жа Донка Павлова да не уволнява г-н Борислав Ждребев!