ПЕТИЦИЯ ЗА ЗАБРАНА СЪС ЗАКОН ЗА ИЗГАРЯНЕТО НА ВНОСНИ ОТПАДЪЦИ ОТ ИТАЛИЯ И ДРУГИ ДЪРЖАВИ!

ПЕТИЦИЯ ЗА ЗАБРАНА СЪС ЗАКОН ЗА ИЗГАРЯНЕТО НА ВНОСНИ ОТПАДЪЦИ ОТ ИТАЛИЯ И ДРУГИ ДЪРЖАВИ!

(ВАЖНО! Погледнете уточненията в края на петицията! И ви молим да я споделяте по социалните мрежи, за да добие нужната тежест.)

Молим Българското правителство да предприеме необходимите действия за прекратяване вноса на чуждестранен боклук в България с цел изгарянето му или с каквато и да е друга цел! Както от Италия, така и от всички оставали държави по Света!

991-ratio-bokluk.jpg

 images_(10)4.jpeg

zx620y348_3927821.jpg

Ние подписалите тази петиция смятаме това за правилна мярка, особено в условията на възникналата Коронавирусна пандемия от COVID-19,

thumb_1806_default_big.jpeg

2020_02_19_86955_1582079893._large_.jpg

както и за опазване чистотата на природата и въздуха на България!

Rila-Lakes.jpg

И настояваме да бъде създаден СПЕЦИАЛЕН ЗАКОН за тази цел (забрана), като гаранция, че тази дейност ще бъде прекратена и че никога няма да бъде възобновена за в бъдеще!

images_(11)3.jpeg

Изгарянето на чужди отпадъци е особено притеснително за чистотата на околната среда! Освен това по медиите има сведения, че сред отпадъците има и такива от медицински характер, което е изключително опасно за българското население! Има и сведения, че са били изгаряни медицински отпадъци дошли от Африка! Което носи риск от зарази с африкански болести като особено страшната Ебола, отличаваща се с над 40% смъртност!

FB_IMG_1585390008732.jpgОтносно Италианските боклуци коментара също е излишен! Има мнения дори, че заразата с COVID-19 е пристигнала в България точно по такъв начин от там. Което е недоказуемо, но не е и за изключване имайки предвид, че в Милано има цял китайски квартал!

FB_IMG_1585387980615.jpg

images_(13)2.jpeg

images_(14)1.jpeg

Без значение дали горната информация е вярна, ние смятаме, че този тип дейност, а именно вноса на боклуци от чужбина с цел тяхното горене, носи големи рискове от зарази въобще т.е. по принцип! Безусловно замърсява и природата ни! Това са две достатъчни причини всякакъв внос на боклук с цел изгаряне, съхраняване, рециклиране или какъвто и да било друг вид обработка, дори транзитното му превозване през страната ни, да бъдат прекратени сега и за в бъдеще СЪС ЗАКОН! И това е нашето искане! То е разумно, правилно и е наше право да го изискаме от властта! И очакваме да бъде удовлетворено т.е. да видим обнародван такъв закон в държавен вестник! Добре обмислен, без слабости, пропуски и "вратички" поради важността му!

ВАЖНИ УТОЧНЕНИЯ!

1. Не забравяйте след като подпишете петицията, да влезете в пощата си за да потвърдите подписа си! В противен случай той няма да бъде отразен в общият брой подписи на петицията!

2. Моля изкажете и вашето мнение по въпроса с няколко думи! Нека тази петиция да не е съставена само от "сухи" подписи!

3. Не забравяйте да споделите петицията където можете из социалните мрежи - на стената си във facebook и по facebook групите в които членувате! Този въпрос касае и засяга всички ни, ако искаме България да има чиста природа и да няма външно привнесени зарази!

960-540-pr-ekstrakt.jpg

С уважение, от Българският народ!


Българските граждани    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Българските граждани да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )