ПЕТИЦИЯ ЗА ЗАБРАНА СЪС ЗАКОН ЗА ИЗГАРЯНЕТО НА ВНОСНИ ОТПАДЪЦИ ОТ ИТАЛИЯ И ДРУГИ ДЪРЖАВИ!

(ВАЖНО! Погледнете уточненията в края на петицията! И ви молим да я споделяте по социалните мрежи, за да добие нужната тежест.)

Молим Българското правителство да предприеме необходимите действия за прекратяване вноса на чуждестранен боклук в България с цел изгарянето му или с каквато и да е друга цел! Както от Италия, така и от всички оставали държави по Света!

991-ratio-bokluk.jpg

images_(10)4.jpeg

zx620y348_3927821.jpg

Ние подписалите тази петиция смятаме това за правилна мярка, особено в условията на възникналата Коронавирусна пандемия от COVID-19,

thumb_1806_default_big.jpeg

2020_02_19_86955_1582079893._large_.jpg

както и за опазване чистотата на природата и въздуха на България!

Rila-Lakes.jpg

И настояваме да бъде създаден СПЕЦИАЛЕН ЗАКОН за тази цел (забрана), като гаранция, че тази дейност ще бъде прекратена и че никога няма да бъде възобновена за в бъдеще!

images_(11)3.jpeg

Изгарянето на чужди отпадъци е особено притеснително за чистотата на околната среда! Освен това по медиите има сведения, че сред отпадъците има и такива от медицински характер, което е изключително опасно за българското население! Има и сведения, че са били изгаряни медицински отпадъци дошли от Африка! Което носи риск от зарази с африкански болести като особено страшната Ебола, отличаваща се с над 40% смъртност!

FB_IMG_1585390008732.jpgОтносно Италианските боклуци коментара също е излишен! Има мнения дори, че заразата с COVID-19 е пристигнала в България точно по такъв начин от там. Което е недоказуемо, но не е и за изключване имайки предвид, че в Милано има цял китайски квартал!

FB_IMG_1585387980615.jpg

images_(13)2.jpeg

images_(14)1.jpeg

Без значение дали горната информация е вярна, ние смятаме, че този тип дейност, а именно вноса на боклуци от чужбина с цел тяхното горене, носи големи рискове от зарази въобще т.е. по принцип! Безусловно замърсява и природата ни! Това са две достатъчни причини всякакъв внос на боклук с цел изгаряне, съхраняване, рециклиране или какъвто и да било друг вид обработка, дори транзитното му превозване през страната ни, да бъдат прекратени сега и за в бъдеще СЪС ЗАКОН! И това е нашето искане! То е разумно, правилно и е наше право да го изискаме от властта! И очакваме да бъде удовлетворено т.е. да видим обнародван такъв закон в държавен вестник! Добре обмислен, без слабости, пропуски и "вратички" поради важността му!

ВАЖНИ УТОЧНЕНИЯ!

1. Не забравяйте след като подпишете петицията, да влезете в пощата си за да потвърдите подписа си! В противен случай той няма да бъде отразен в общият брой подписи на петицията!

2. Моля изкажете и вашето мнение по въпроса с няколко думи! Нека тази петиция да не е съставена само от "сухи" подписи!

3. Не забравяйте да споделите петицията където можете из социалните мрежи - на стената си във facebook и по facebook групите в които членувате! Този въпрос касае и засяга всички ни, ако искаме България да има чиста природа и да няма външно привнесени зарази!

960-540-pr-ekstrakt.jpg

С уважение, от Българският народ!

Българските граждани    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Българските граждани да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.