За намаляване броя на депутатите

Quoted post

Просто човек

#166 референдум за намаляване броя на депотатите

2013-02-18 22:42

Електронното гласуване би било в пъти по-лесно за подправяне на изборни резултати.
Така че измислете по-подходящ начин за гласуване от страна на хората от село, които пребивават в големите градове и на които не им се дават пари за да се върнат по родните места за да дадат гласа си.Нищо лично към тях, но това е главната причина да бъдат избирани личности, които мнозинството не подкрепя,но и не упражнява паровот си на глас.
Омагьосаният кръг от роптаещи и не гласуващи е просто ...без коментар.

Отговори

Гошо

#167 Re: референдум за намаляване броя на депутатите

2013-02-18 23:31:23

#166: Просто човек - референдум за намаляване броя на депутатите

Дай идеи.

Електронното гласуване е елегантно решение, но действително си има доста неясноти. Решими, може би, имайки предвид електронното банкиране примерно. Ама как да стане - не зная.

Тия 20 милиона, дето ги спрягаха за последния Референдум, ми приличат на измама, начин за отклоняване на вниманието от идеята за Референдуми. Това не означава, че трябва да оставиме само на скъпа и тромава система за гласуване.

А и ЦИК е прогнила структура ..., харчи много, а е неефективна.

Въобще, проблемите са много, но всичките - от компетентността на свестен парламент. Въпросът е как да се сформира свестен парламент.

Тук много се коментира тая грешка в заглавието, дето пише "депотат". Оказва се, че не може да се поправи. Софтуерен пробле. А и няма някакво социално значение. Дребнаво ми се струва да се заяждате с автора на текста за една буква, объркана в емоционалното натоварване. Предмет на петицията не са нито синтактичните, нито етимологичните проблеми на България.

Очаквам конструктивни коментари. Това не е разработка на института на МВР, за да е готово, сдъвкано, напудрено, в целофан и с панделка.

Давайте идеи.