Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post


Гост

#1231 Re:

2012-12-19 17:45

#1230: -

Не, просто шайка, незадоволени комплексарчета си насочват садистичните наклонности към друга група хора. Здравето ви е последна грижа. Ето и една чудесна статия, която ви описва - http://www.numberwatch.co.uk/zealots.htm

 

Отговори

Стоилов

#1239 Re: Re:

2012-12-20 18:20:13

Пушачите заобикалят основния проблем който създават. Те злоупотребяват със здравната система ползвайки средства, събрани и от много непушачи, за да лекуват заболявания причинени от собствената им безотговорност към себе си и околните. Освен това те често работят по-малко от колегите си непушачи поради времето, в рамките на работното, отделено за пушене. Те създават неприятна и вредна среда за непушачите навсякъде където се появят. Така, че здравето на пушачите не е нещо, което може да бъде разглеждано като тяхна лична работа. Действително, всеки сам решава какво да прави със себе си, но само когато това е единствено за негова сметка. В противен случай трябва да си плаща.

#1231: - Re:

 


Гост

#1248 Re: Re:

2012-12-22 21:05:50

#1231: - Re:  

 

Потърсих автора на статията в Гугъл- John Brignell и се натъкнах на това. Явно владеете добре анлийски -

http://en.wikipedia.org/wiki/Second-hand_smoke

Може би след като прочетете , ще разберете защо сме тук...

"Има добри  доказателства от наблюдения, че законодателство за среда без тютюнев дим намалява броя на приетите в болница със сърдечно-съдови заболявания. [73] През 2009 г. две проучвания в Съединените щати потвърдиха ефективността на публичнате забрана на тютюнопушенето при предотвратяване на сърдечни пристъпи. Първото проучване, проведено в Университета на Калифорния, Сан Франциско и е финансирано от Националния онкологичен институт, 15% спад на хоспитализациите за инфаркт през първата година след законодателство за среда без тютюнев дим  и 36% след три години [74]. второ проучване, проведено в Университета на Канзас Училището по медицина, показа сходни резултати. [75] "