Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post


Гост

#809 Предложение.

2012-12-13 09:11

Както аз, така и всички подписали се тук нямаме никакво намерение да плащаме за здравето на тези, които съзнателно го увреждат като употребяват алкохол, цигари и наркотици предлагам:
При постъпване на пациент в държавна болница да му бъде направен бърз тест за алкохол, никотин, кофеин и ако резултата е положителен да мусе откаже лечение, колкото и спешно да е то. Да отива в частна болница. Така смятам, че е справедливо, защото се предполага, че този пациент има финансови възможности да се лекува сам, защото има такива за алкохол, цигари или наркотици. При такъв закон, човек ще помисли по-сериозно дали да прибегне до тези удоволствия и ако реши да го направи, то той ще е наясно с последсвтията. Тогава всичко е в неговите ръце и правото му на избор.

Отговори


Гост

#810 Re: Предложение.

2012-12-13 09:17:28

#809: - Предложение.

Аз пък имам предложение- както е навсякъде по света- моите пари от моите осигуровки да са си за мен и ако искам за моето семейство, а не в републиканския бюджет и да плащам за всички непушачи, пушачи и извънземни. Аз ще си решавам за моите пари, както и за какво и на кой да ги давам, а не ти. И ОБЯСНЯВАМ- всяка кутия цигари от завода излиза около 2 лв- останалото отива за акцизи и данъци в държавния бюджет. Нека тези пари отиват за лечението на ПУШАЧИТЕ, така справедливо ли е според теб?


Гост

#843 Re: Предложение.

2012-12-13 11:10:23

#809: - Предложение.

Напълно подкрепям !
Защо моите осигуровки да потъват в лекуване на алкохоло/никотино/нарко зависими?
Защо като ида при личния лекар да имам проблем с даването на направления?

Не на пушенето на обществени места!!!

Подкрепям, и се надявам, че правителството ще прояви разум, едно от малкото полезни неща, направени на последък!!!