Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post

Справедливка

#317 Re: Re: Не на пушенето !!!

2012-12-10 19:34

#270: nikoleta - Re: Не на пушенето !!!

Също така в Конституцията ни пише, че всеки има право на ЗДРАВОСЛОВНА ОКОЛНА СРЕДА (чл. 55) и е длъжен да спазва това. Пушачите НАРУШАВАТ този член, като пушат в заведения. Личната свобода и неприкосновеност тук нчма нищо общо - НИКОЙ не забранява на пушачите да пушат, просто по здравословни и други причини трябва да го правят на открито. Това е. Не знам какво е толкова сложно за разбиране и защо всички са с толкова "накърнени" чувства и "права" (в кавички, защото да пушиш не е право в юридическия смисъл на думата, както мноооого хора тук го изкарват).

И само искам да отбележа, че за известно време и аз съм пушила цигари, но съм се съобразявала с непушачите около мен, а когато съм излизала в чужбина, не е било никакъв проблем да излизам да пуша извън заведенията, които съм посещавала (мога да кажа, че говоря конкретно за Великобритания, където съм ходила многократно и в кафенета, и в ресторанти, и в клубове и дискотеки и никога не съм попадала на място, където да се пуши - правя това уточнение, защото ми омръзна да чета как едва ли не в повечето заведения там се пуши, което е абсолютна лъжа; такива места има, но те са много малко и са с друг статут).

Моля хората, които искат да пушат, просто да проявят разум.

Отговори

мариана

#321 Re: Re: Re: Не на пушенето !!!

2012-12-10 20:44:46

#317: Справедливка - Re: Re: Не на пушенето !!!

пожелавам ти да вземеш да се хванеш на работа в "Редки метали" гр.Бухово,КОЦМ Гара Искър или Нефтохимически Комбинат гр.Бургас или в някое химическо предприятие може и на бензиностанция. там по малко ще те тровят.:))))