СРЕЩУ НОВАТА НАРЕДБА ЗА „СИНЯ ЗОНА“ В СОФИЯ

Quoted post


Гост

#11 дискриминация - настоящ/постоянен адрес

2012-07-17 12:37

В петицията се изказва несъгласие с това, че има едни условия за тези с постоянен адрес и липсват такива за хората с настоящ адрес в центъра. Разбира се, че трябва да има разлика. Това не е дискриминация. Тези с постоянен адрес, плащайки си данъците, са приходи за съответната община, т.е. София - център, а при тези само с настоящ - парите от данъците отиват на село или където там им е постоянната регистрация. Емииии да ходят да си паркират колите там, кътето си дават парите.
P.S. не живея в центъра на София, но се дразня, че куп хора се възползват от всичко, което предлага мястото, на което живеят, а си пращат парите, някъде, където и не стъпват.

Отговори

123

#22 Re: дискриминация - настоящ/постоянен адрес

2012-07-24 08:42:19

#11: - дискриминация - настоящ/постоянен адрес

 

Дикриминационен е. Улиците, тротоарите и площадите са ПУБЛИЧНА общинска собственост. Тоест - на всички. Никой не може да има специални права. Живущите, като искат паркоместа, да си копаят гаражи в дворовете или под сградите. Друг е въпросът, че е крайно време да забранят офисите без паркоместа в центъра и да махнат държавната администрация от там. И за да няма излишна полемика - да Софиянец съм, но това не значи, че не виждам проблемите.

1234

#46 Re: дискриминация - настоящ/постоянен адрес

2012-08-02 19:45:04

#11: - дискриминация - настоящ/постоянен адрес

Да, точно с това не съм съгласна и аз, разбира се, че ще има привилегии за живущите в центъра. Как ще си паркирам колата за 3 часа, като я оставям цяла нощ пред нас примерно? Приятно ли ще ви бъде да си оставите колата пред вас в Люлин да кажем само за 3 часа? Това е дискриминация вече, нали? Помислете малко...