Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ

Quoted post


Гост

#833 Re: Re:

2012-03-09 12:27

#831: - Re: И стига с това "умни деца"! Умни деца има навсякъде!!!

А някой да е казал, че децата, които не са в математически гимназии, са глупави? Да сте чули нещо такова? Какво Ви пречи това, че децата са добри и успешни? Това по някакъв начин пречи ли на Вас или на Вашите деца?

Това, което се казва, е - с децата в математическите гимназии се работи добре, развиват се заложбите им, показват високо ниво на общообразователна подготовка (виж линка с резултатите от НВО). Обучението им в математически гимназии от 5-ти до 7-ми клас не противоречи на никакви европейски норми и директиви. Защо тогава да го премахваме или преструктурираме? Само защото не ни пасва на някаква класификация или по-други причини?

Отговори


Гост

#834 Re: Re: Re:

2012-03-09 12:45:51

#833: - Re: Re:

Защото МГ са за децата с изявени дарби в областта на математиката! Те са за деца, които ходят на СИП, школа, състезания (и то сами, а не принуждавани на сила от мама). Заради останалите, сега потърпевши ще бъдат точно тези деца. В училищата по балет са само деца, които имат талант в тази област, нали? Там няма такива, които са заради средата, амбициите на мама.... Нищо не се премахва. Пререгистрация ще е нужна само. За съжаление, това няма да промени факта, че в МГ попадат деца, които са на "Вие" с математиката. Необходимо е да се намалят броя на паралелките в МГ. За малките градове – най-много по една с 22-23 деца и то след изпит, единен за всички МГ, като предварително се определи минималният брой точки, необходими за прием. Това ще помогне (донякъде) в МГ да влизат само талантливи деца. Дали обаче няма да се засили корупцията?