Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ

Quoted post


Гост

#780 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-07 18:03

#777: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Е всеки гледа от собстената си камбанария, явно моята е по-висока.

Не знам дали сте виждали задачи от национален кръг на олимпиада по математика  от 10 клас нагоре, но съм сигурна че 90 процента от учителите в кварталните СОУ не само няма да ги решат, но и няма да разберат за какво става дума.

Отговори


Гост

#785 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-07 18:29:29

#780: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Те и 95% от учещите в МГ няма да разберат за какво става дума. Не знам за СМГ, но за тези МГ, в които в профил математика и информатика се влиза с 3.50 – 4 от изпита по математика след 7- ми клас, е сигурно. Че те на контролните по математика в МГ получават 2 и 3, а какво остава за задачи от национален кръг....

А на кого е необходима състезателната математика в живота? На кого е нужно това високо ниво? Само на учителите, които подготвят ученици в МГ. В СУ се влиза с 3-4 по математика дори най-желаните специалности Компютърни науки и Софтуерно инженерство. Влиза се с оценката от ДЗИ, а темите са за всички – ПГ, СОУ, МГ и не са с кой знае каква сложност. Със знания само от задължителна подготовка спокойно си влизаш и в чуждестранен университет. Факт е, че ученици, които не са ходили на национални и международни състезания и не знаят състезателна математика, учат в чужбина. Също така, носители на много медали от национални и международни състезания си учат в СУ. Тогава защо е необходимо всичко това?  За едната слава ли?