Сградна инсталация

Quoted post

protiv kradcite na toploenergia

#3

2012-02-15 20:22

palni gluposti. i da se krade bez da vi presledva zakona?????????????????????

Отговори

XXX

#4 Re:

2012-02-18 19:48:55


Гост

#32 Re:

2015-04-03 22:46:16

#3: protiv kradcite na toploenergia -  

Кой Ви е казал, че който НЕ желае да ползува услугите на топлофикация, "краде" топлоенергия от съседите си, които са абонати на топлофикация?  Крадеца вика "дръжте крадеца". Опитайте се да мобилизирате интелекта /т.е. УМА/, който притежавате и разсъждавайте. Топлинната енергия се довежда от ТЕЦ-а до съответната сграда по тръби, по които тече т.н. "топлоносител" - в случая вода смесена с най различни химикали, които служат за намаляване и спиране корозията/ "ръждясването" / на стоманените тръби. Тези тръби най-често се намират под земята /"подземна ифраструктура"/ поставени в специални стоманенобетонни канали и са най-малко ДВОЙНО ИЗОЛИРАНИ, а с поставянето на панелите върху каналите и зариването им със земя, ИЗОЛАЦИЯТА става ТРОЙНА. Вътре в сградата те се включват в т.н. "абонатна станция", чрез която топлоенергията се предава към т.н. "сградна инсталация" - система от тръбопроводи(вертикални "щрангове" и хоризонтални отклонения),кранове и други части/ обезвъздушители, разширителни съдове и т.н. - моля някой с топлоенергетическо образование да ги опише по- подробно/. Тази "сградна инсталация" довежда топлинната енергия до всеки "отоплителен уред" (т.н. радиатор) както в жилището  на отделните абонати, така и в общите части на сградата (най-често стълбищата).

       Тази "сградна инсталация"  ТРЯБВА също да е добре ИЗОЛИРАНА, както тръбите от ТЕЦ-а, от ТЪРГОВЕЦА на ТОПЛОЕНЕРГИЯ и тогава той няма да има  "доказани загуби", с които да ограбва "законно" сиромасите най-вече от панелените жилища, които не можем да си позволим да ползуваме услугите му.  ОБАЧЕ  думата ИЗОЛАЦИЯ е НЕИЗПОЛЗУВАЕМА дума от топлофикация щом става дума за заплащане на „доказаните им загуби”.

    Има още един фактор при отоплението, т.н. „топлинен баланс”.Разпределението на топлоенергията е доста сложно но крайния резултат може да се предвиди, види и измери. Когато аз съм спрял, изключил и демонтирал радиаторите, през стената м/у мен и съседа ще прониква определено количество топлина, която той  е платил  – ето от къде топлофикация крещи, че аз съм „крадец”. Но това са взаимоотношения м/у мен и съседите ми и топлофикация не ми е прокурор нито адвокат на съседа. Тука влизат в действие МОРАЛНИТЕ ЗАКОНИ, които не са на почит в ред народни събрания – човек в много случаи не може да избира съседите си. И  аз не желая да напускам жилището си заради нарушения „топлинен баланс” на сградата както реват по форумите разни човеци с бетон в главите и камък в сърцата. Имам право на частна собственост(за сега) където аз пожелая ,а не където те ми посочват.Дори според Конституцията :

  чл.6, ал.1 – всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.

 Просто съседа ще трябва да си изолира стената от към негова страна и загубите му спират.

    Когато радиторите в общите части се демонтират, по вертикалните "щрангове" вече няма циркулация на топлоносител и съответно няма излъчване и загуба на топлина – спират „доказаните им загуби” от общите части. (Това в нашия вход сме го направили преди повече от 10 години).

 

    Остават по две вертикални тръби във всяко помещение с изключени и демонтирани радиатори, които топлофикация  упорито НЕ ЖЕЛАЕ да ги ИЗОЛИРА, защото така СПИРАТ ВСИЧКИ  техни „доказани и недоказани  загуби”.

 И като ги изолира е наред да ми плаща наем,затова че търгува със съседите ми, ползувайки част от моите помещения.

 Г-н "№3 protiv kradcite", разбрахте ли нещо от писаното по-горе? Писал съм според нивото ми на  интелигентност /обща и правна/, така че да може да се разбира и от ”царя и от пъдаря”. Ако и сега не разбирате, повече аз не мога да Ви помогна.

 

 Но според едни Вечни морални закони е наредено: С КАКВАТО МЕРКА МЕРИШ, ЩЕ ТИ СЕ ОТМЕРИ И ЩЕ ТИ СЕ ПРИТУРИ.