Искам да гласувам! Срещу недопустимите изменения на Изборния кодекс

Quoted post

АЗ

#272 Re:

2016-05-16 08:26

#1: -  

 Българите в чужбина са направили своят избор - да живеят в чужбина. Аз съм против някой, който живее извън България да определя кой да управлява тези, които са избрали да останат тук. ПРОТИВ ГЛАСУВАНЕТО ОТ ЧУЖБИНА!!!

Отговори


Гост

#276 Re: Re:

2016-10-10 08:35:10

#272: АЗ - Re:  

Напълно съм съгласна. Който е заминал да учи или е за кратко там нека да гласува. Но човек, който се е установил там дългосрочно, смятам че няма право да определя това, което се случва тук. Все пак ние ще живеем следващите 4 години с избраните, а не те. Освен това не забелязвате ли, че на сайта на ЦИК всеки път гласовете от чужбина са на първо място за ДПС и то с голяма преднина. 

https://results.cik.bg/pi2014/rezultati/32.html

Другото, което също не е редно хората с двойно гражданство да гласуват и в двете страни. Трябва да гласуват само в страната, в която живеят. Значи имам познат, който ще гласува за американския президент пък и за тукашния. Не е редно. Да си гласува само за американския след като вече повече от 15 години живее там. И стига вече с това, че само от българите в чужбина идват парите тук. Айде стига се изтъквахте.