Protiv Naredbi MON

Quoted post


Гост

#53

2015-11-12 04:39

Скъпи възрастни, ако се интересувахте от образованието на децата си, щяхте да знаете, че без тези промени децата ви ще продължават да не знаят нищо, това е положението от доста време насам. 

Спрете да налагате остарелите си разбирания на новото поколение! Светът се променя, и ако вие не искате да бъдете част от тази промяна, нямате право да ограничавате и децата си. 

Отговори


Гост

#54 Re:

2015-11-12 05:56:26

#53: -  

 Скъпи млади(?), ако се интересувахте от образователните промени задълбочено, щяхте да откривате връзката между причина и следствие в тях. А сега нека си представим една обща картина на бъдещата промяна: причина (пренасочване на средства от публичния сектор към частния) - следствие: създаване на малко на брой елитни и скъпо струващи на клиентите си частни училища и много на брой училища за бедните, обучавани по гражданско образование(каквото и да значи това) и предприемачество(каква ирония!), лишени от реална възможност да научат езици и да получат познания в областта на изкуствата, хуманитарните, природните и точните науки, без особен шанс да продължат да следват (особено в чужбина, където изискват определен хорариум по предмети, свързани със специалността). Ако светът се променя в посоката да се предлага на децата да пишат есе за НАТО, да учат военно като своите дядовци и баби, както е в момента, аз се тревожа за бъдещето. Очаквам да задължат учениците и да ходят на бригада, за да спасяват умиращото селско стопанство. Да бъдеш част от перспективна хуманна промяна не означава да повтаряш празните лозунги на институциите, които вършат престъпления, засягащи цялото общество и най-крехката му и беззащитна част - децата.