Божидар Димитров да продължи да бъде директор на НИМ

Quoted post

Hunchu

#154

2015-09-05 21:25

Никое добро не остава ненаказано...

Въпреки, че обикновено се радвам на богатия спектър от мнения по всеки въпрос, в случая просто не мога да разбера какво е направил Божидар Димитров на някои хора. Мисля, че тези истории със свещената вода, каквато и да е истината за тях, са незначителни на фона на обществената дейност на Божидар Димитров и на факта, че той е човек, който се бори да направи нещо, в което вярва и което ще е ценно за хиляди хора и че в крайна сметка ще е сред малцината, които ще оставят нещо след себе си (и то съвсем не само възстановяването на базиликата в Плиска, а и други крепости, църкви и паметници в и около България). 
Относно словесните престрелки между него и противниците му, вероятно определенията по техен адрес нямат място в обществена дискусия, но тъй като не мога да си изкривя душата и да не съм напълно съгласен с тях, се питам дали в името на добрия тон истината винаги трябва да бъде смекчавана и неизказана. Вероятно все пак да, но откъде накъде някой ще иска да го маха от Историческия музей заради това???
А за Българската църква ще се радвам някой ден да видя и чуя, че някой неин представител вместо за това дали някаква вода била светена или не, публично да се е загрижил за все по-задълбочаващата се според мен липса на ценности и добро у хората...

Отговори