СПРАВЕДЛИВИ НАКАЗАНИЯ ЗА УБИЙЦИТЕ НА ПЪТЯ

Quoted post


Гост

#4

2015-08-13 10:07

Напълно подкрепям петицията ! Бих добавил следното : Когато не съм паркирал според закона и др.местни наредби ,колата ми се прибира в наказателен паркинг . За да я изкарам от там аз заплащам освен другите глоби и глоба за това принудително вкарване в наказателния паркинг от
"паяка". Предлагам на законотворците да гласуват допълнението в смисъл ,че при такъв случай превозното средство ,участвало в ситуацията да се откарва в наказателен паркинг за срок най малко пет години и през този срок да не може да се управлява МПС ! Освен това да се заплаща времето през което МПС е в паркинга ! Това е наложително ,защото в повечето случаи превозното средство се предоставя на друго лице или не е собственост на участника в пътното произшествие ! В такъв случай да се отнема правото за управление на превозно средство за винаги ! Да не се дава възможност на нарушителя т.нар."бърза процедура" при която съдът винаги постановява по леко наказание ! Дано ме чуят институциите от които зависят тези наложителни поправки в Наказателния кодекс !

Отговори

Georgi

#110 Re:

2015-08-13 20:52:46

#4: -  

 Tova e taka tuk v Ispania. Na men predi godini v Madrid za tova che kolata mi niamashe zastrahovka iztekla primerno vchera mi vdignaha kolata s paiak i otide v parking na mestnata policia i ne mi davaha da ia izkaram dokato ne predstavia faktura ot platena zastrahovka za opredelenia avtomobil + platenia parking za prestoia pochasovo + taksata za krana ;) otdelno globata koiato otnesoh v razmer na 1500€ za zastrahovka !!!