Връщане на смъртното наказание за закоравели престъпници

Quoted post


Гост

#6

2015-03-06 23:52

Жестоко се лъжете ,че ако се върне смъртното наказание убийствата ще намалеят и хората ще станат по-добри!!!Реално отговорността за убийството на престъпника ще легне върху цялото общество и то ще трябва да си понесе и последствията от това убийство!!!Така излиза ,че ние осъждаме убийството на човек ,като едно от най-тежките престъпления,но от друга страна сме готови като общество да станем също убийци!?Единствено правилно е да се затвори убиеца и да се изолира от обществото, като му се даде възможност в затвора да се поправи -работа с психолози и възможност да чете книги ,а за непоправимите случаи доживотен затвор!Това е пътят и колкото и да ви изглежда утопия ,това е единственото правилно решение,защото за да се стигне до едно убийство обществото също носи отговорност.За да се оправи този свят хората трябва да служат на доброто и на любовт.А сега се запитайте "аз служа ли на доброто и на любовта"?Ето вие ,които не иската да има убийства започнете да служите на тези добродетели и престъпленията със сигурност ще намалеят.Премахването на смъртното наказание е едно мъдро решение и е добро за обществото като цяло.

Отговори


Гост

#13 Re:

2015-03-07 07:42:31

#6: -  

 Глупости! Убийците не се поправят - образУвай се малко!

263
КоШиЯм

#14 Re:

2015-03-07 08:03:26

#6: - Много се лъжеш, ако си мислиш, че в затвора престъпникът се поправя.... На времето, когато е имало смъртно наказание, а за обир са се давали по 10 години затвор престъпността не е била толкова висока. Имало в страх от извършване на престъпление... Ти си служи на доброто....., ама след като убият детето ти, тогава друга песен ще запееш, убедена съм.

Стига с тези демократични ценности... видяхме докъде ни докараха!!!

morski

#17 Re:

2015-03-07 08:11:32

#6: -  

 Четейки поста Ви, оставам с впечатлението, че сте привърженик на Толерантността и Обичта към ближния. Нищо против това. Тези, които подкрепят смъртното наказание( в това число и аз), според вас, са също толкова убийци,колкото и извършителите на престъплението. Забравяте обаче един простичък факт- какво би отговорила жертвата, ако имаше тази възможност, на този въпрос? Дали би се съгласила да отвърне с човечност на този, който е прекършил нейния живот? Дали ще " прости" на убиеца си?   Мисля, че отговора е "Не". Това искат да направят хората като мен-  да отговорят вместо жертвата. Това  прозира в желанието ни да се инициира подписка, на национално ниво, за връщане на смъртното наказание. Това е моралната гледна точка на нещата. Това е според мен Човечността.  

Велик човек е измислил и доказал един от основните закони в Природата: "На всяко действие има равно по сила противодействие" .

Ние сме част от Природата. Не ни съдете тогава за факта, че така силно желаем смъртното наказание да се върне.

Законово в България е много трудно това да се постигне- запознат съм с материята. Но ако голяма част от народа ни пожелае това, въпросът ще бъде разгледан на Парламентарно ниво.

Всеки от нас трябва да има в ума си ясното виждане , че ако планува и извърши тежко престъпление, ще понесе тежко наказние, реципрочно на извършеното деяние.

Аз съм "ЗА" смъртното наказание! Смея да кажа и , че все пак се чувствам ЧОВЕК! 


Гост

#33 Re:

2015-03-07 15:36:04

#6: -  

 А как точно се поправя убиец.Като няма смъртно в момента, колко поправени има.Колко точно от тях са си понесли последствията?

Иво Маринов

#66 Re:

2015-03-13 21:30:46

#6: -  

 Е точно от такова мислене, кото Вашето сме в това положение.

Хайде още един по-католик от папата. Отговори защо в демократичната Ви 

Америка го връщат в щати в които е отменено. Ай ма....а ви хуманисти .  И дано не ви се наложи от собствен опит да си смените мнението. Или пък защо ли  ПОЖЕЛАВАМ Ви го.


Гост

#69 Re:

2015-03-15 13:56:40

#6: -  

 Издръжка на пенсионер - 155 лв

Издръжка на престъпник - 1300 лв

 

Аз съм за смъртното наказание...


Гост

#89 Re:

2015-05-25 10:33:21

#6: -  

 Прекален светец и Богу не е драг. СМЪРТ НА  УБИЙЦИТЕ! Щели да се поправят, само страхът от смъртта би спряла тези изроди.