Връщане на смъртното наказание за закоравели престъпници

morski

/ #17 Re:

2015-03-07 08:11

#6: -  

 Четейки поста Ви, оставам с впечатлението, че сте привърженик на Толерантността и Обичта към ближния. Нищо против това. Тези, които подкрепят смъртното наказание( в това число и аз), според вас, са също толкова убийци,колкото и извършителите на престъплението. Забравяте обаче един простичък факт- какво би отговорила жертвата, ако имаше тази възможност, на този въпрос? Дали би се съгласила да отвърне с човечност на този, който е прекършил нейния живот? Дали ще " прости" на убиеца си?   Мисля, че отговора е "Не". Това искат да направят хората като мен-  да отговорят вместо жертвата. Това  прозира в желанието ни да се инициира подписка, на национално ниво, за връщане на смъртното наказание. Това е моралната гледна точка на нещата. Това е според мен Човечността.  

Велик човек е измислил и доказал един от основните закони в Природата: "На всяко действие има равно по сила противодействие" .

Ние сме част от Природата. Не ни съдете тогава за факта, че така силно желаем смъртното наказание да се върне.

Законово в България е много трудно това да се постигне- запознат съм с материята. Но ако голяма част от народа ни пожелае това, въпросът ще бъде разгледан на Парламентарно ниво.

Всеки от нас трябва да има в ума си ясното виждане , че ако планува и извърши тежко престъпление, ще понесе тежко наказние, реципрочно на извършеното деяние.

Аз съм "ЗА" смъртното наказание! Смея да кажа и , че все пак се чувствам ЧОВЕК!