улица "д-р Жељу Желев" во Скопjе/ улица "Борис Трайковски" в София

Quoted post


Гост

#25

2015-02-04 14:45

''Какво ти открадна Желев на тебе бе простак?''Уважаеми номер 24 по изразите Ви съдим, че не сте възпитан и културен човек:( На нас лично открадна живота на брат ни (млад човек), който не издържа всичките "промени" по време на "демократично" избрания президент - и се самоуби, след като загуби работа, откраднаха му жилището, нямаше пари да се лекува. Тогава разбира се а и сега самоубийствата са много по-високи от преди 89 год. Желев като директор на първата организация за Крадене на Народно Имущество е виновен пред целия Български Народ. Той знаеше кой е продал и колко пари е взел, българина, купил за 1 лв, Кремиковци и препродаден за милиони. Къде са парите??? Къде са парите и кой му позволи да продава Манастирски ливади- изконно народни земи в подножието на Витоша??? Там е минало моето детство и на моите съкварталци, тези ливади ни хранеха и приютяваха, елктрокарен завод, булгарплод , пролетарий и още мн. други. Сега след неговата смърт с тези документи и информация може да ни снабди (нас истинските Българи) Станка, неговото единствено дете, останало от 3-те му деца. Тепърва предстои проучяане на тези и мн.други въпроси, а на Вас, ако не Ви харесва, понеже сте участник в ограбването, не можем да помогнем;(

Отговори

Пейо

#26 Re:

2015-02-04 20:18:59

#25: -  

Нещо ме съмнява информацията ти. Кремиковци беше приватизиран през 1999 г. Желев е президент до 1997 г., а след това не участва активно в политиката. Освен това, президентът по принцип няма много общо с приватизацията. Това като цяло са решения на правителството. И какво общо има той с "Манастирски ливади"?

Съжалявам за загубата на брат ти. Човек да вземе сам живота си е трагедия. Вярвам обаче, че това е избор и не е обосновано да се прехвърля на друг вината за самоубийство. Пътем, откъде са ти данните за броя на самоубийствата?

Въобще, от политиците ни от последните три десетилетия, Желев е сред тези, които най-малко могат да бъдат обвинени в злоупотреба с власт (ако въобще има основание).